Skip to main content

Lustrum 110 jaar twaalfvoetsjol tijdens Sneekweek

Extra aandacht tijdens de Sneekweek aan het 110 jarig Twaalfvoetsjollen bestaan. In samenwerking met het bestuur worden er door de Regio Noord allerlei extra activiteiten georganiseerd.

De 87ste Sneekweek wordt gehouden van 3 t/m 8 augustus 2024. De Sneekweek is ontstaan vanuit de beroemde Hardzeildag. Deze Hardzeildag wordt al vanaf 1814 jaarlijks op een woensdag in augustus georganiseerd. Alles wat sindsdien in Sneek over een zeil beschikte ging naar het meer toe om deze dag te vieren. In 1934 werd voor de eerste keer de Sneekweek georganiseerd. De Sneekweek start altijd op de 1e zaterdag in augustus. De 87ste Sneekweek zal worden gehouden van 3 t/m 8 augustus 2024. De traditionele opening door middel van een zogenaamde Vlootschouw is op vrijdagavond 2 augustus in de Kolk voor de Waterpoort in het centrum van Sneek. Voor inschrijven klik je op deze link. Als extra wordt er op maandag 5 augustus een jubileum Knock-out cup georganiseerd. Alle bijzonderheden kun je hier lezen. De Knock-out cup wordt ter hoogte van de Starttoren op de Gossepalen baan verzeild.

Camper, moederschip, tent slaapzaal en slaapgelegenheid

Op het starteiland is er de mogelijkheid om met een camper, moederschip, tent of in de slaapzalen van de Roerkoning te overnachten. Neem contact op met de Regiocommissaris a.i. Frank Havik. Mobiel 06 – 53 64 6453. Hij kan meer informatie geven en waar noodzakelijk contacten leggen. Reserveer wel tijdig omdat de Sneekweek heel populair is. Aan de vaste wal zijn er legio mogelijkheden zoals het Vakantiepark RCN De Potten. 

Sociaal programma tijdens de Sneekweek

Er worden tijdens de Sneekweek een aantal extra activiteiten georganiseerd door De Twaalfvoetsjollenclub. Naast de gebruikelijke gezelligheid wordt er op maandag 5 augustus een steigerborrel georganiseerd. Die begint om 17.00 uur. Dan is ook de ter plekke gerookte paling van Andries Netten klaar. Deze bekende Fryske palingvisser vist in de Poelen en omgeving en staat bekend om zijn top product. De borrel wordt muzikaal omlijst door een gitarist en een muzikant die mondharmonica speelt.

Er wordt ook nog moederschepen borrel georganiseerd. Bijzonderheden volgen binnenkort. Alle ingrediënten zijn er om er gezellige en feestelijke 87ste Sneekweek editie van te maken!


In het nieuws

Geschreven door
Redacteur
16 juni 2024