Skip to main content

Jollenpost maart/april 2024

Met de Algemene Leden Vergadering (ALV) is nu het seizoen begonnen. Weliswaar liggen de jollen nog in de winterstalling maar de voorbereidingen zijn in volle gang. Er wordt geschuurd en gelakt voetblokken omhoog geplaatst etc. Ook het bestuur is volop bezig met de wedstrijdkalender en de twee NK ’s en alles wat er zo bij een nieuw seizoen komt kijken. En dat seizoen ziet er prima uit. Voor PDF-versie klik hier.

Jaar-, ladder- en damesprijs
Tijdens de ALV zijn weer de jaarlijkse prijzen uitgereikt. Durk Zandstra won de jaar- en ladder prijs en onze beste vrouwelijke zeilster was Rina de Nooijer. Jaap Wientjes maakte de meeste starts. Zie bijgaand de volledige rangschikking Jaarprijs 2023. Met dank aan Karel de Boer voor al het rekenwerk. VVV voor Frank Havik. Nog niet zo lang lid maar een zeer verdiend Vaantje Voor Verdienste voor al zijn werk aan de nieuwe website van onze club.

Foto Sjouke Dijkstra. Rina de Nooijer krijgt de jaarprijs als beste vrouwelijke zeilster 2023 uit handen van voorzitter Jaap Wientjes.
Foto: Frank Havik.  Durk Zandstra met de jaarprijs 2023.
Foto: Frank Havik. Durk Zandstra met de ladderprijs 2023.

Van het bestuur
De Algemene Leden Vergadering is gehouden in het clubgebouw van WV Braassemermeer. Zie bijgaand als bijlage-1 een kort verslag van onze secretaris. Belangrijk punt is de verhoging van de contributie waartoe werd besloten. Van €35 naar €50 voor gewone leden en voor bijzondere leden en begunstigers gaat de bijdrage in gelijke mate omhoog. De club is financieel gezond maar hiermee zorgen we er voor dat het ook zo blijft. Frank Havik is toegetreden tot het bestuur. Hij zal zich met de communicatie gaan bezig houden. Nieuwe Statuten en Huishoudelijk Reglement zijn in voorbereiding. Later dit jaar zal het bestuur een ledenvergadering uitschrijven waarin hierover kan worden besloten.

Nieuwe website en aanmelden, betalen, profiel aanmaken
We hebben een nieuwe website. Als bestaand lid moet je jezelf aanmelden als nieuw lid. Zorg er voor dat je je zelf aanmeldt en maak je profiel aan. Zeer gebruikers vriendelijk en voldoet aan alle moderne regels en wetgeving. Heb je vragen bel met Frank Havik (06 53646453). Frank kan ook binnen 5 minuten de gegevens voor u invullen.

Wedstrijdagenda en toeren
Onze Commissaris Buitenland Jaap van Hasselt vraagt aandacht voor de wedstrijden in Frankrijk in het kader van de Olympische Spelen. Zie bijgaan zijn bericht. Neem contact met hem op voor nadere informatie (06 20022177). De nieuwe wedstrijd kalender staat op de website met alle wedstrijden inclusief de andere buitenland wedstrijden en toertochten. Let op want er zijn de laatste weken nog een paar aanpassingen geweest. Dus check je agenda.

Huib Ozinga organiseert de toertocht dit jaar. Hij zet het werk van Anjo voort. Op de Kaag en in Friesland is er ook een toertocht.

Regio Noord
Frank Havik is regio commissaris ad interim. Later dit jaar wordt de post ingevuld. De regio Noord heeft op 16 maart zijn voorjaar bijeenkomst gehouden. Op 30 maart opent het seizoen met de training bij ZZ op het Zuidlaardermeer.

Regio Midden
Woensdag training begint 17 april en de woensdag avond wedstrijden (WAW) beginnen de 24ste. Jaap Wientjes organiseert weer een 7 tal trainingen op dinsdag middag met een professionele trainer.

Regio West
Bert Osborne heeft het stokje over gegeven aan Robin Nieboer. Bert heeft met veel verve het commissariaat ingevuld waarvoor we hem hartelijk bedanken. Welkom Robin.
Het Pinksterevenement is het eerste klassen evenement. Robin is bezig met de voorbereidingen.

Wedstrijdverslagen
Net als vorig jaar gaan we proberen zo veel mogelijk wedstrijd verslagen in de maandelijkse Jollenpost te publiceren. We zien uit naar een prachtig zeilseizoen.

Het Bestuur van De Twaalfvoetsjollenclub
Jaap Wientjes, Jules ten Berg, Rudy Kuiters, Frank Havik en Harm Yntema

BIJLAGE 1
Van de secretaris: ALV 10 maart 2024 WV Braasemermeer

Op een van de mooiste, zo niet de mooiste watersportvereniging locatie, de WV Braassemermeer waren we te gast voor onze jaarlijkse Algemene vergadering op 10 maart.
Een kleine 50 tal leden waren aanwezig en zorgden voor een soepel lopende vergadering waarin naast gebruikelijk onderwerpen ook nieuwe zaken passeerden.

Frank Havik presenteerde met enthousiasme de één dag ervoor online gegane nieuwe website. Samen hebben Sjouke Dijkstra en Frank er een enorme klus aan gehad dit te realiseren. Er is nog wel enig ‘monnikenwerk’ te doen. Met de nieuwe website zijn we als club weer ‘bij de tijd’. Niet alleen is de lay-out aan de tijd aangepast maar ook inhoudelijk zijn alle functies voor het goed functioneren van de club nu mooi geïntegreerd in één systeem. Frank kreeg voor al zijn inzet door voorzitter Jaar Wientjes het Vaantje Voor Verdienste uitgereikt. Aansluitend werd Frank verkozen tot het vijfde bestuurslid.

Foto Sjouke Dijkstra. Frank Havik met het ‘Vaantje voor verdienste’.

Contributie na 10 jaar verhoogt
De vergadering besloot, na vele jaren zonder contributie verhoging, deze nu te verhogen. We putten het laatste jaar wat uit onze reserves. Reserves die ook aangesproken zullen worden voor eenmalige kosten van de nieuwe website en die voor de binnenkort beschikbare nieuwe statuten en huishoudelijk reglement. Later in het jaar zal daar een extra algemene vergadering voor worden georganiseerd.

Prijzenfestival
Zoals gebruikelijke werd de vergadering besloten met het prijzen festival. Karel de Boer, niet aanwezig, had weer uitputtend nauwkeurig de berekening gemaakt voor de jaarrangschikking.
Grote winnaar dit jaar Durk Zandstra kon niet aanwezig zijn, hij is niet alleen winnaar van de jaarprijs maar ook grootste steiger in het klassement en dus winnaar van de ladderprijs.
Rina de Nooijer won voor de tweede keer de prijs voor beste vrouwelijke zeiler door Simon Schermerhorn beschikbaar gestelde prijs.  Jaap Wientjes maakte de meeste starts. Goed voorbeeld door de voorzitter!

Foto Sjouke Dijkstra. De pechprijs 2023 voor Hero Breuning uit handen van Jaap Wientjes

De pechprijs werd door de aanwezigen aan Hero Breuning toebedacht i.v.m. zijn ongelukkige fysieke malheur in het naseizoen.
Tot slot genoten nog een flink aantal leden van heel goed verzorgd gezellig diner in het clubhuis.
Veel dank aan onze gastheer Jan de Vreede van de WV Braassemermeer voor zijn voortreffelijke organisatie.

Foto: Sjouke Dijkstra. WV Braassemermeer Jan de Vreede.

BIJLAGE 2
Uitslagen Jaarprijs

BIJLAGE 3
Mail Jaap van Hasselt

Dag allemaal,

Hierbij wat extra informatie over de zeilwedstrijden van oude Olympische klassen in La Baule van 27 Mei tot 2 Juni van dit jaar
Misschien makkelijker deze documenten te zien via de link van de organiserende vereniging: Yacht Club de la Baule – Yacht Club de la Baule (yclb.net)

Wat extra informatie:

  • De kosten voor inschrijving is 200 € (indien betaald voor 15 april). Hierin is inbegrepen 5 wedstrijddagen en één trainingsdag.
  • Het ontbijt voor iedere deelnemer elke dag, een drankje elke avond en het diner voor elke deelnemer.
  • Het organiserende comité vraagt aan elke deelnemer een medische verklaring om mee te kunnen doen.
  • Ik heb zo’n officieel formulier van de Franse watersportverbond bijgevoegd. Misschien is er de mogelijkheid zo’n medische verklaring te krijgen bij een arts hier in de buurt.
  • Laat weten wanneer dit wenselijk is.
  • Buiten het officiële programma georganiseerd door de zeilvereniging, wil de Franse jollenvereniging toeristische bezoeken organiseren in de buurt van La Baule en Guérande een oude middeleeuwse stad.
  • De NOR meldt voor de twaalfvoetsjollen dat alle jollen welkom zijn die voldoen aan de klassenvoorschriften uit hun land. Alle jollen starten samen; er zijn twee klasseringen, één voor het zeilplan volgens de Italiaanse klasse voorschriften en één volgens zeilplan van de Nederlandse voorschriften. Houten en polyester jollen zijn welkom.
  • Zelf wonen Alix en ik in Guérande en indien er nog vragen dan kunnen zij ons benaderen, via mail of per telefoon.

Jollengroet

Jaap van Hasselt
Tel : 06 20022177
Dinghy12 Papoose nr 588
Adres: 2 Chemin du Pré de la Grange
44350 Guérende, Frankrijk


In het nieuws

Geschreven door
Redacteur
24 maart 2024