Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

NK Sprint wedstrijden Nieuwkoop

1 juni @ 8:00 am tot 2 juni @ 5:00 pm

Op 1 en 2 juni 2024 zal het Nederlands Kampioenschap Sprint, na een zeer geslaagde 1e editie op Loosdrecht, voor de tweede keer worden georganiseerd op de Nieuwkoopse Plassen. In samenwerking met De Twaalfvoetsjollenclub, het Watersportverbond en de W.S.V. Noord Zuid Nieuwkoop zijn wij druk bezig met het organiseren van dit evenement. Bij het sprinten moeten we denken aan korte spectaculaire en overzichtelijke banen waar de 12 voetsjollen onderling de strijd aangaan voor de felbegeerde blauwe kampioenswimpel. Er is voor deze editie plaats voor maximaal 30 jollen die in één keer worden gestart, zodat er geen selectiewedstrijden zullen worden gevaren.

Inschrijven

De wedstrijdbepalingen zijn beschikbaar vanaf 14 mei 2024 op website: van Noord-Zuid en van de Twaalfvoetsjollenclub. Het inschrijfgeld bedraagt per boot € 50,- waarbij zowel op zaterdag als zondag een lunch is inbegrepen. Deelnamegerechtigde boten kunnen inschrijven door online registratie vóór 29 mei 2024  onderaan deze aankondiging.

Klik hier voor de deelnemers tot nu toe

Lunch

Bij het inschrijfgeld is tweemaal een lunch inbegrepen (zaterdag en zondag) voor twee personen die tijdens de walpauzes zal worden geserveerd in het clubhuis van de WSV, verzorgd door het comité.

Zeilersmaaltijd

Op de zaterdagavond zal er een zeilersmaaltijd worden verzorgd voor € 17,50 per persoon. Deelnemers kunnen zich tegelijk met het aanmelden voor het NK Sprint hiervoor inschrijven. Er zal keuze zijn tussen vlees, vis of vegetarisch. Dit kun je aangeven bij de inschrijving. Betaling van de maaltijd wordt automatisch toegevoegd aan de inschrijving voor het NK en via Ideal afgerekend.

Starten

Op beide dagen worden 6, of indien de weersomstandigheden het toelaten 7 starts gevaren. Na 3 starts zal op beide dagen een walpauze worden ingelast om de lunch te nuttigen en de ochtend door te nemen.

datum Tijd 1e waarschuwingssein Aantal flights
1 juni 10:27 6 of 7
2 juni 09:57 6 of 7

Op de eerste geplande wedstrijddag zal geen waarschuwingssein gegeven worden na 18:00 uur.

Op de laatste geplande wedstrijddag zal geen waarschuwingssein gegeven worden na 15:00 uur.

Locatie

Het wedstrijdkantoor is gevestigd op het volgende adres:
Molenpad 5
2421 BX Nieuwkoop
+31(0)172-574875 (alleen tijdens evenementen)

Licentie

Denk allen alvast ook aan een geldige wedstrijd- en bemanningslicentie en een geldig certificaat.

Accomodaties / overnachten

Er zijn (een beperkt aantal) plaatsen beschikbaar voor campers. Bij aankomst kan in overleg met het comité worden bepaald waar de camper kan worden opgesteld. Voorts is er gelegenheid om met een volgschip naar het NK Sprint te komen en een ligplaats te reserveren in de haven van de W.S.V. Noord Zuid. Tegen de geldende tarieven kan in overleg met de havenmeester een ligplaats worden toegewezen.

En verder..

Mocht u met een volgboot komen, let u er dan op dat de brug bij de Woerdense Verlaat vorig jaar beschadigd is geweest. Checkt u dus of deze route bevaarbaar is. En tenslotte kunt u ingeval van vragen of onduidelijkheden altijd contact opnemen met onze wedstrijdsecretaris op wedstrijdsecretaris@twaalfvoetsjollenclub.nl of mobiel op 06 4200 0216. Of u kunt contact opnemen met Theo Meurs, onder wiens auspiciën het NK mede wordt georganiseerd op 06 – 2946 9756

De Notice Of Race (NOR) is hier te downloaden

Naar inschrijven

Gegevens

Begin:
1 juni @ 8:00 am
Einde:
2 juni @ 5:00 pm
Evenement Categorieën:
,

Locatie

WSV Nieuwkoop
Molenpad 5
Nieuwkoop, Zuid-Holland 2421 BX Nederland
+ Google Maps
Telefoon
+31( 0) 172-574 875
Bekijk de site van Locatie