Wim Bleeker wint Langweer

Van Wim Bleeker onvingen wij het volgende verslag:
Op 29 en 30 augustus organiseerde de “andere” KWVL voor de 156e keer (!) de open wedstrijden. De laatste jaren krijgt dit evenement in toenemende belangstelling van de 12-voetsjollenzeiler. Voor mij was het de eerste keer en dat leverde direct een historische overtocht op met de pont over de Langweerder Vaart. Ik had namelijk teveel vertrouwd op mijn routeplanner en waar een weg zou zijn lag nu juist dat pontje. De kapitein van de pont was allervriendelijkst en zette mij voor €3,75 over nadat hij eerst mijn jol uitgebreid had bewonderd. Daarna was het maar een klein stukje naar de jachthaven. Bootjes werden opgetuigd en direct het water op. Banen vereisten wel enige bestudering evenals de lokale gebruiken. Gele boeien: even nummer, Oranje boeien: oneven nummer + blauwe boeien. Problematisch was echter dat de oranje boeien al wat jaartjes oud waren waardoor sommige óók geel waren geworden. 21 deelnemers werden professioneel gestart en met een zwakke wind kwamen Wim Bleeker en Karel de Boer ruim voor te liggen. Indachtig hun ervaringen in Loosdrecht probeerden ze elkaar niet uit hun concentratie te halen om de juiste boeien te vinden (in Loosdrecht was het nog wel eens moeilijk BB van SB te onderscheiden). Hoe dan ook het was spannend tot de laatste meters. Een ingewikkelde manoeuvre van Karel om binnenkantje laatste boei te bereiken werd niet helemaal door Wim begrepen waardoor die toch als eerste om de laatste boei ging en daarna was het te bezeilen naar de finish. De tweede pot was nog spannender. Emiel Westerhof, Erik van der Meer, Karel de Boer en Wim Bleeker gingen vlak na elkaar om de laatste boei naar de finish. Uiteindelijk was Erik spekkoper. Emiel 2e, Wim 3e en Karel 4e.
De lokale kermis heb ik aan mij voorbij laten gaan. Domper op deze mooie dag was de aanvaring van Henk van der Zande met een GWS-schouw die helaas slechts beperkt meegaf waardoor de neus een behoorlijk knauw kreeg.
Ik heb ’s avonds nog geopereerd omdat het OK team zo vriendelijk was de operatie niet naar zondag uit te stellen (was ook beter voor de patiënt). Ik zei dat ik moest zeilen en mijn plekje moest verdedigen. Kost me wel 4 plakken chocola. Hoe dan ook, op zondag werd begonnen met prachtig weer. In de ochtend nog een zwakke tot matige wind, in de middag een stevige 4. Bijna had ik ook een GWS schouw geramd maar gelukkig was deze stuurman nog zo vriendelijk bakboord te roepen waardoor een snelle overstag manoeuvre erger voorkwam. Durk Zandstra ontdekte dat zijn boot net zo hard liep als de mijne. Althans in het kruisrak. Karel de Boer en Erik van de Meer hebben toch nog een paar kilootjes extra nodig bij een windkrachtje 4. Toch denk ik dat iedereen genoten heeft van deze prachtige dagen en wat mij betreft krijgt het volgend jaar zeker een vervolg (dan met 40 jollen?). Als jollenzeilers hebben we op initiatief van Hans Reyers geld ingezameld voor een nieuwe wedstrijdboei zodat ook jollenzeilers wiens gezichtsvermogen met het stijgen van de leeftijd wat daalt, de boeien kunnen vinden (althans eentje ervan)….
Wim Bleeker
De volledige uitslag op wedstrijduitslagen 2015 .

Jollenpost Augustus/September 2023

Deze maand weer vanuit het bestuur een nieuwe Jollenpost voor leden en belangstellenden.

Update gegevens voor deelnemers NK 2023 Langweer

Update gegevens en mededelingen van het NK 2023 dat van 8 t/m 10 september a.s. zal worden gehouden op de Langweerder Wielen bij Langweer. Inmiddels is de inschrijving gesloten. Voor deelnemers : Mededeling no1  wedstrijd comité Meetformulier Deelnemerslijst Wedstrijdbepalingen Aankondiging