Waterlandtoertocht 2021

Voor hen die de aankondiging op onze Facebookpagina niet gezien hebben: klik op bovenstaande afbeelding! (animatie: Patricia Scherpel )

 

Wat vorig jaar helaas niet door kon gaan door Corona, gaat dit jaar wel door: Een ontzettend leuke Jollen-toertocht door Waterland !!
Aan deze tocht kunnen alle leden van de Twaalfvoetsjollenclub deelnemen, dus graag ook uit regio’s Noord en West!

Op zaterdag 17 juli organiseert Regio Midden met grootse hulp van jollenzeiler Willem Leopold  deze unieke tocht door een prachtig water- en vogelrijk natuurgebied onder de rook van Amsterdam. Deze toertocht is vroeger al enige keren gevaren en is één van de leukste toertochten die je maar kunt bedenken door zijn eenvoud, de rust die er in het gebied heerst en de afwisseling  van nauwe vaarten en sloten met wuivende rietkragen langs de lage dijkjes. Je vaart over onverwachts opduikende kleine plassen en meertjes en langs en door schitterende dorpjes zoals Zuiderwoude en Broek in Waterland. Dijkdoorbraken in vroeger tijden hebben hier hun sporen nagelaten in de vormen van die kleine plassen en meertjes, de huidige Dieën. Middenin dit natuurgebied in Holysloot ligt misschien wel het kleinste oergezellige zeilverenigingetje van Nederland ‘Het Die’, met een plofplé boven een slootje. En bij dit leuke clubje start de toertocht met koffie en appeltaart en worden de jollen te water gelaten.

Het is niet alleen maar zeilen geblazen tijdens deze avontuurlijke Waterland toertocht. Deelnemers worden verzocht dollen, roeiriemen en peddels mee te nemen.  4 á 5 keer zullen zeilen en masten gestreken moeten worden om onder vaste bruggen door te kunnen varen. Een ophaalbruggetje wordt door de jollenzeilers zelf met de hand bediend en wij hebben een platte schuit gehuurd die ons de hele dag zal begeleiden en ons waar nodig een sleepje zal geven. Op deze schuit is plaats voor 6 tot 8 jollenleden die graag op deze manier deze toertocht mee zouden willen maken. Misschien omdat zij geen jol meer hebben en deze tocht nog eens willen herbeleven, of misschien omdat zijzelf fysiek niet meer in staat zijn om in een wiebelige jol te stappen.

We hopen op een deelname van ca. 15 jollen. Meer is eigenlijk niet mogelijk. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Iedere deelnemer wordt verzocht een eigen lunch en genoeg te drinken mee te nemen voor onderweg en tijdens de picknick tussen de middag. Het eindpunt van deze tocht is weer bij Zeilvereniging ‘Het Die’. Daar zal cateraar Pieter Hubregtse ons opwachten met een heerlijk Jollendiner voor alle vermoeide, maar hopelijk enthousiaste en dik tevreden deelnemers.

En dan nog iets! Deze toertocht valt in de zomervakantie. Wat zou het niet leuk zijn voor vaders of moeders, of voor opa’s of oma’s, om hun kinderen of kleinkinderen in hun jolletje mee te nemen tijdens deze Waterlandtoertocht. Het zal een unieke belevenis voor hen zijn, die zij nooit meer zullen vergeten!

Voor deelnemers die van ver komen is er plek voor een paar tentjes op het terrein van het Die om te overnachten. Wel graag even van te voren een belletje naar Willem Leopold: 06-38605144.

Het programma voor zaterdag 17 juli gaat er ongeveer zo uit zien, nadere gegevens zullen t.z.t. volgen:

09.00 – 10.00        Jollen te water bij ‘Het Die’

10.00 – 10.30        Palaver met koffie en appeltaart

10.30                       Vertrek. De toertocht zal gevaren worden via Zuiderwoude, Monnickendam en                                    Overleek naar Broek in Waterland en terug Naar ‘Het Die’

16.30 à 17.00         Terug op ‘Het Die’, jollen uit het water en op de trailers, borrel-Jollendiner-                                          koffie  enz.

 

De inschrijving per jol                                 € 25,-

Deelnemer op de platte schuit                   € 15,-

Jollendiner p.p. incl sapjes, wijn of bier   € 20,-

Om een inschatting te kunnen maken hoeveel animo er voor deze tocht bestaat willen wij u vragen ons zo snel mogelijk te laten weten of u deel wilt nemen aan deze toertocht. Dit kan bij  Lia Dudok van Heel (liadvh@hotmail.com).

Dit willen wij graag weten omdat wij bij grote deelname een tweede volgboot zouden moeten huren.

Wij horen graag van u!

Willem Leopold: 06-38605144

Jacqueline Francoys: 06-29057251

Lia Dudok van Heel: 06-46260691

Jollenpost Augustus/September 2023

Deze maand weer vanuit het bestuur een nieuwe Jollenpost voor leden en belangstellenden.

Update gegevens voor deelnemers NK 2023 Langweer

Update gegevens en mededelingen van het NK 2023 dat van 8 t/m 10 september a.s. zal worden gehouden op de Langweerder Wielen bij Langweer. Inmiddels is de inschrijving gesloten. Voor deelnemers : Mededeling no1  wedstrijd comité Meetformulier Deelnemerslijst Wedstrijdbepalingen Aankondiging