Verrassingen bij de Zomerwedstrijden KWS 22-23 juni 2019

De zomerwedstrijden op het Sneekermeer beloofden prachtig weer met meer dan voldoende wind. En de resultaten bleken zeer verrassend te zijn.
Jacqueline Brijder – die alleen zeilde omdat Erik van der Meer geblesseerd was – lag de eerste wedstrijd gelijk op kop en behield deze positie tot de finish. Alleen de Flitsen konden op de ochtend nog een wedstrijd varen. Het uitleggen van een goede startlijn was voor de andere klassen onmogelijk gezien de voortdurende draaiende wind en zij konden hun wedstrijd pas later op de middag varen. Het wedstrijdcomité besloot voor de zaterdag verdere wedstrijden af te gelasten.
Zondag werd de tweede wedstrijd gevaren en ging Bert Hamminga als eerste over de finishlijn. De derde wedstrijd werd gewonnen door Emiel Westerhof.

Einduitslag:
1. Pieter Bleeker (888) 2-2-2
2. Jacqueline Brijder (647) 1-4-6
3. Emiel Westerhof (742) 9-6-1
4. Jeanet Blokland (784) 7-5-5
5. Hero Nieveen (433) 5-10-3

Jolly Midweek

AHOI JOLLENZEILERS! Op 30, 31 juli en 1 augustus vindt de (alweer zevende! ) JOLLY MIDWEEK plaats in Loosdrecht bij GWV de Vrijbuiter. Eén van de aller gezelligste evenementen van het jaar! Een serie wedstrijden zowel voor de ervaren- als beginnende wedstrijdzeiler. Er is alle tijd en gelegenheid om tips en ervaringen uit te wisselen. • Een groepsindeling in Zilver en Goudenvloot. U mag zelf aangeven in welke groep u wenst te starten, maar bij een ongelijke       verdeling kan het comité een andere indelingmaken. Het aantal punten per start van de jaarprijs 2018 zal daarbij leidend zijn. • Veel ludieke prijzen. • Het is natuurlijk ook een mooie gelegenheid om alvast het vaarwater van het Nederlands kampioenschap te verkennen! Het programma:

Holland Weekend voor Duuk Dudok van Heel

Afgelopen weekend (22 en 23 juni) voeren ruim dertig jollen mee met het Holland weekend georganiseerd door de KWV ‘Loosdrecht'. Zaterdag was er een matig windje en werden de eerste twee wedstrijden gewonnen door Fred Knitel. De derde wedstrijd draaide de wind regelmatig. Door deze draaiingen veranderde de volgorde in de race soms spectaculair! Het jollendiner op de zaterdagavond was zoals altijd zeer gezellig. Zondag was er naast een krachtige zon te weinig wind. De jollen waren naar het startschip gevaren, maar zagen eerst de uitstelvlag hangen en later werd besloten de startprocedure af te breken. Omdat er zeer weinig wind verwacht werd, en als er toch even wat wind kwam de wind soms 180 graden draaide, besloot de wedstrijdleiding dat er niet meer zou worden gestart. Daarom werd het resultaat, zonder aftrekwedstrijd van de eerste dag, definitief.