Uitnodiging Winterbijeenkomst

Jollenvlaag nummer 1 in 2024

Nieuwjaarswens en uitnodiging winterbijeenkomst

5 Januari 2024

Het bestuur wenst u een zeer gelukkig 2024 met mooi zeilweer en veel plezier.

Winterbijeenkomst.
Hero, Jacqueline, Fred en Lodewijk hebben het initiatief genomen voor een winterbijeenkomst. Hartstikke leuk. Hieronder hun uitnodiging.

Aan alle leden en donateurs van de 12-voets-jollenclub (en hun partners en/of bemanning)
Op zaterdag 17 februari organiseren wij een winterbijeenkomst. Het is een bijeenkomst waar elkaar gezellig ontmoeten centraal staat en er tevens een drietal korte presentaties worden gegeven:
– Modelbouw van houten zeilboten door Oscar Grooten,
– Het nut van tell tales in het 12voetsjollen zeil door Sipke Schuurmans,
– Omslaan en snel weer overeind zetten en doorvaren met een jol door Fred Knitel

Tevens zullen er in de zaal een aantal tafels staan waarop de deelnemers leuke en authentieke 12-voetsjollendingen zoals leuke schilderijtjes van 12-voetsjollen, bijzondere prijzen, authentieke oude uitrusting zoals originele helmstokverlenger van dik stuk touw, een hele oude zelflozer een katoenen zeil etc. uitgestald worden. Het is de bedoeling dat de deelnemers deze voorwerpen zelf opzoeken en meenemen. Eigenlijk een soort ¨Kunst en Kitsch¨ voor 12-voetsjollen, zonder jury maar wel met veel deskundigen.

Zaal open +/- 10.30 uur, voor inbreng ¨Kunst en Kitsch¨ Aanvang: 11.00 uur sluiting +/- 15.00 uur.
Locatie: Brasserie De Zonnestraal: Loosdrechtse Bos 19, 1213 RH Hilversum. Het is ook een mooie locatie om bij goed weer een wandeling door de bossen te maken. Voldoende parkeerruimte en oplaadpunten voor elektrische auto´s.

De deelnamekosten zijn € 32,50 per persoon. Hiervoor krijg je bij ontvangst koffie of thee met huisgemaakte appelkoek, een heerlijke lunch en ’s middags is er wijn, bier of fris.
Uiterlijk 1 februari 2024 opgeven per mail bij de regiocommissaris Midden (herobreuning@gmail.com) met vermelding van het aantal personen. Let op! Opgeven verplicht je tot het betalen van de kosten zoals boven aangegeven.

Met vriendelijke groet,
Hero Breuning, Jacqueline Francoys, Fred Knitel en Lodewijk Slippens

Uitnodiging Winterbijeenkomst

Op zaterdag 17 februari organiseren wij een winterbijeenkomst. Het is een bijeenkomst waar elkaar gezellig ontmoeten centraal staat en er tevens een drietal korte presentaties worden gegeven. Modelbouw van houten zeilboten door Oscar Grooten, - Het nut van tell tales in het 12voetsjollen zeil door Sipke Schuurmans, - Omslaan en snel weer overeind zetten en doorvaren met een jol door Fred Knitel

Rina de Nooijer Nederlands Kampioen 2023

Als overtuigende winnaar van het op de Langweerder Wielen  verzeild NK 2023 is Rina de Nooijer  (832) als kampioen gehuldigd. Samen met haar partner, bemanningslid en "coach"  Henk Wittenberg kreeg zij de kampioenswimpel uitgereikt door de voorzitter Jaap Wientjes. Tweede werd Durk Zandstra (861) en de derde plaats viel ten deel aan de kampioen van 2020 Arjen Kort  (770) met zijn broer Hidde.