Trainingen Loosdrecht

Beste Twaalfvoetsjollenzeilers,

Na het succes van vorig jaar organiseert Jaap Wientjes samen met Annemieke Beemster weer een reeks van 8 wekelijkse (wedstrijd)zeiltrainingen op de dinsdagen op de Loosdrechtse plassen.

 

Annemieke Beemster is weer bereid gevonden om deze trainingen te geven.
Annemieke is een zeer ervaren zeilster die in haar jonge jaren in de wereldtop heeft gevaren.
Na een carrière als project manager in de IT sector heeft ze twee jaar geleden haar koers verlegd en heeft zich toegelegd  op het trainen van zeilers.
Bij de Vrijbuiter is ze de hoofdcoach en trainer van de optimisten en de lasers.

Annemieke zal op de maandagavond met de cursisten via beeldbellen de vorige training evalueren en er worden door middel van videobeelden leermomenten besproken. De beste zeil en wedstrijdzeiltechnieken worden tijdens deze voorbespreking uitgelegd en met video’s toegelicht.

De te trainen oefeningen van de volgende dag, worden natuurlijk tijdens deze virtuele bijeenkomst besproken.
Aan de orde komen hierbij zaken als boathandling, manoeuvres, regels, start, kruisrak en voordewindse rak en natuurlijk ook boeironding, tactiek en strategie.

Wanneer?
De eerste training  staat gepland op dinsdag 12 april. We proberen dit jaar ook weer een groep te maken die ’s middags en een groep die na werktijd begint.

Hoe gaan we het doen?

 • We gaan trainen met maximaal 8 jollen tegelijkertijd.
 • Bij meer inschrijvingen maken we meerdere groepen.
 • De training is bedoeld voor zeilers die zich willen verbeteren; het wordt stevig  trainen.  De ervaring van  vorig jaar heeft geleerd dat het fysiek inspannend kan zijn dus als je mee wilt doen, is het goed je lichamelijke conditie op pijl te houden of te brengen (is so wie so een goed idee).
 • Als er veel aanmeldingen zijn proberen we een groep te vormen waarvan de deelnemers zo veel als mogelijk van gelijk niveau zijn.
 • We verzamelen bij boei 3 op een nog nader aan te geven tijd
 • We zeilen solo, maar bij  sterkere wind kan naar keuze met bemanning worden gevaren.
 • Boven windkracht 5 wordt er niet gevaren maar dan geeft Annemieke een “waltraining”. De training duurt ca. 2 uur.
 • Als de Corona regels het toelaten, is het leuk om na de training nog samen wat te drinken om ervaringen uit te wisselen; de gezelligheid wil tenslotte ook wat!
 • De kosten:
  De kosten per training (inclusief de voorbespreking) bedragen per deelnemer € 200,-
  Daarbij gaan we er van uit dat we groepen van minimaal 6 jollen kunnen maken.
  Bij minder deelnemers gaat de prijs per persoon omhoog. We verwachten weer een rubberboot van de KWVL te mogen lenen voor Annemieke, die ook de rescue op zich neemt.
  Mochten er kosten aan het gebruik van de rubberboot in rekening gebracht worden, dan zullen we die gezamenlijk dragen.
 • Opgeven:
  Om mee te doen, moet je je per mail opgeven voor 31 februari bij de regiocommissaris Midden Nederland van de Twaalfvoetsjollenclub: Hero Breuning (herobreuning@gmail.com).
  Geef in je aanmeldingsmail ook aan of je overdag of ’s avonds wil trainen.
  Ook is het fijn voor Annemieke te weten op welke gebieden je training/coaching wenst, dus als je dat aangeeft in je aanmeldingsmail dan zullen we dit doorgeven aan Annemieke.
  Voor het begin van de trainingen krijg je dan nader bericht over de indeling en trainingsprogramma.
 • Info: Voor meer informatie bel je met Jaap op 06-10883706.

 

Jaap Wientjes
Hero Breuning

 

NK Sprint 12-voetsjollen Loosdrecht 2023

Op deze website alvast de aankondiging van het (eerste officiële) NK Sprintwedstrijden 2023 bij Loosdrecht bij de KWVL. De inschrijving is inmiddels geopend en de wedstrijdbepalingen worden zo spoedig mogelijk op website van de KWVL geplaatst.

Huib Ozinga Nederlands Kampioen 2022

Onder bijzonder mooie omstandigheden (overwegend lichte wind, zonnige en warme temperaturen) is Huib Ozinga  (uit Medemblik en lid van de Koninlijke Watersportvereniging Loosdrecht ) in de 755 bij de organiserende vereniging  GWV De Vrijbuiter op de Loosdrechtse plassen gehuldigd als Nederlands Kampioen 2022 in de Twaalfvoetsjollenklasse!