Trainingen Loosdrecht

Beste Twaalfvoetsjollenzeilers,

Na het succes van vorig jaar organiseert Jaap Wientjes samen met Annemieke Beemster weer een reeks van 8 wekelijkse (wedstrijd)zeiltrainingen op de dinsdagen op de Loosdrechtse plassen.

 

Annemieke Beemster is weer bereid gevonden om deze trainingen te geven.
Annemieke is een zeer ervaren zeilster die in haar jonge jaren in de wereldtop heeft gevaren.
Na een carrière als project manager in de IT sector heeft ze twee jaar geleden haar koers verlegd en heeft zich toegelegd  op het trainen van zeilers.
Bij de Vrijbuiter is ze de hoofdcoach en trainer van de optimisten en de lasers.

Annemieke zal op de maandagavond met de cursisten via beeldbellen de vorige training evalueren en er worden door middel van videobeelden leermomenten besproken. De beste zeil en wedstrijdzeiltechnieken worden tijdens deze voorbespreking uitgelegd en met video’s toegelicht.

De te trainen oefeningen van de volgende dag, worden natuurlijk tijdens deze virtuele bijeenkomst besproken.
Aan de orde komen hierbij zaken als boathandling, manoeuvres, regels, start, kruisrak en voordewindse rak en natuurlijk ook boeironding, tactiek en strategie.

Wanneer?
De eerste training  staat gepland op dinsdag 12 april. We proberen dit jaar ook weer een groep te maken die ’s middags en een groep die na werktijd begint.

Hoe gaan we het doen?

 • We gaan trainen met maximaal 8 jollen tegelijkertijd.
 • Bij meer inschrijvingen maken we meerdere groepen.
 • De training is bedoeld voor zeilers die zich willen verbeteren; het wordt stevig  trainen.  De ervaring van  vorig jaar heeft geleerd dat het fysiek inspannend kan zijn dus als je mee wilt doen, is het goed je lichamelijke conditie op pijl te houden of te brengen (is so wie so een goed idee).
 • Als er veel aanmeldingen zijn proberen we een groep te vormen waarvan de deelnemers zo veel als mogelijk van gelijk niveau zijn.
 • We verzamelen bij boei 3 op een nog nader aan te geven tijd
 • We zeilen solo, maar bij  sterkere wind kan naar keuze met bemanning worden gevaren.
 • Boven windkracht 5 wordt er niet gevaren maar dan geeft Annemieke een “waltraining”. De training duurt ca. 2 uur.
 • Als de Corona regels het toelaten, is het leuk om na de training nog samen wat te drinken om ervaringen uit te wisselen; de gezelligheid wil tenslotte ook wat!
 • De kosten:
  De kosten per training (inclusief de voorbespreking) bedragen per deelnemer € 200,-
  Daarbij gaan we er van uit dat we groepen van minimaal 6 jollen kunnen maken.
  Bij minder deelnemers gaat de prijs per persoon omhoog. We verwachten weer een rubberboot van de KWVL te mogen lenen voor Annemieke, die ook de rescue op zich neemt.
  Mochten er kosten aan het gebruik van de rubberboot in rekening gebracht worden, dan zullen we die gezamenlijk dragen.
 • Opgeven:
  Om mee te doen, moet je je per mail opgeven voor 31 februari bij de regiocommissaris Midden Nederland van de Twaalfvoetsjollenclub: Hero Breuning (herobreuning@gmail.com).
  Geef in je aanmeldingsmail ook aan of je overdag of ’s avonds wil trainen.
  Ook is het fijn voor Annemieke te weten op welke gebieden je training/coaching wenst, dus als je dat aangeeft in je aanmeldingsmail dan zullen we dit doorgeven aan Annemieke.
  Voor het begin van de trainingen krijg je dan nader bericht over de indeling en trainingsprogramma.
 • Info: Voor meer informatie bel je met Jaap op 06-10883706.

 

Jaap Wientjes
Hero Breuning

 

Update gegevens voor deelnemers NK 2023 Langweer

Update gegevens en mededelingen van het NK 2023 dat van 8 t/m 10 september a.s. zal worden gehouden op de Langweerder Wielen bij Langweer. Inmiddels is de inschrijving gesloten. Voor deelnemers : Mededeling no1  wedstrijd comité Meetformulier Deelnemerslijst Wedstrijdbepalingen Aankondiging

Aankondiging Jollymidweek 2023

Op dinsdag 1 t/m donderdag 3 augustus staat voor de 10e maal de Jolly Midweek op het programma! De Jolly Midweek is een initiatief van Loosdrechtse jollenzeilers van de Vrijbuiter en de KWVL  in samenwerking met de Twaalfvoetsjollenclub en gaat dit jaar al weer voor de 9de keer verzeild worden. De wedstrijdcommissie van de Gooise watersportvereniging De Vrijbuiter, aangevuld met leden van de Twaalfvoetsjollenclub, gaan er ook dit jaar weer een geweldig gezellig evenement van maken. De Jolly Midweek heeft als doelstelling alle zeilers die een Twaalfvoetsjol bezitten samen te brengen. Ervaren wedstrijdzeilers doen mee, maar tevens is dit evenement gericht op de toerzeilers binnen de klasse-organisatie. Het is namelijk mogelijk om zelf uw niveau te bepalen en in de Zilver-,of Goudenvloot in te schrijven. De gezelligheid en het samenzijn, zijn de speerpunten in de opzet van het programma.