Training Zuidlaardermeer op 8 april

De traditionele training van de Zeilvereniging Zuidlaardermeer (ZZ) vindt plaats zaterdag 8 april 2023. Aanvang 10:00 u. Na het optuigen van de boten een korte warming-up om de spieren weer soepel te krijgen, zie foto. Daarna theorie over het trimmen van de jol, ca. 12:00 u het water op, waarna we de boothandling gaan oefenen zoals overstag gaan en gijpen. Vervolgens een paar korte trainingswedstrijden met een nabespreking en een biertje tot slot in het clubhuis van ZZ. Trainers zijn Wim Bleeker, Pieter Bleeker en Jeroen de Groot.

Voor benzinekosten van de volgboot enz., vraagt Jeroen de Groot als voorzitter van de zeilvereniging Zuidlaardermeer een vergoeding van 5 euro per 12voetsjol.
Opgave via de secretaris van de  twaalfvoetsjollenclub, de whatsapp groep Friendship Nordics of een mail naar Pieter Bleeker. Ook als je nog geen jol hebt, maar wel belangstelling, ben je welkom. Gewoon langskomen, vaak zijn er mogelijkheden mee te varen. De zeilvereniging Zuidlaardermeer kun je vinden door in de routeplanner Meerweg 58, Kropswolde in te voeren. Zie ook google maps Zeilvereniging Zuidlaardermeer aan de Meerweg, richting paviljoen de Rietzoom.
Voor een indruk, hier de foto’s van de training 2020training 2015training 2017training 2022.

*** let op: mocht het weer te slecht zijn, wordt de training afgelast. Houdt deze blog in de gaten voor die tijd ***

Update: zeilevenementen 2024

Onder voorbehoud van wijzigingen publiceren wij de "Evenementenkalender 2024" alvast op de website. Een aantal data moet nog worden toegevoegd. Het geeft in ieder geval de mogelijkheid voor een ieder een eerste planning voor het zeilseizoen te gaan maken. Op de jaarvergadering presenteert wedstrijdcommissaris Harm Yntema de definitieve kalender.

Aankondiging Voorjaarsbijeenkomst Regio Noord

Op zaterdag 16 maart a.s. zal in het zeilcentrum Grou/Paviljoen Prikmar de voorjaarsbijeenkomst van de Regio Noord gehouden worden. Bijgaand de agenda voor deze bijeenkomst. Bovendien hierbij het verslag van de Najaarsbijeenkomst van 11-11-2023. Gespreksleiding door Louis van Ameijden Zandstra en verslaggeving door Erik de Vries. De inloop is vanaf 14.30 uur en begin van de bijeenkomst is om 15.00 uur. Leden van harte welkom!