Toertocht Regio Noord

Op zaterdag 24 augustus a.s. is het zover: De Toertocht van de regio Noord door Zuid West Friesland.

Graag wil ik jullie van een stukje mooi zeilwater voor kleine bootjes laten genieten. Wij hebben een deel van dit tochtje een paar jaar terug gemaakt, maar het is weer net even anders.

De tocht start om 11.00 uur in Oudega aan de Oudegaaster Brekken. Te water laten vanaf 10.00 uur bij de trailerhelling aan de Bearshoek, Tsjerkewei  2a, 8614JD .

In het dorp Oudega, let op er zijn drie Oudega’s in Friesland, de brug over, je kan hier maar vanaf één kant komen, dan heb je aan de rechterkant de camping de Bearshoeke. Vlak naast de camping is een trailerhelling en een stukje terug een restaurant waar we koffie kunnen drinken. Als we met weinig zijn dan stel ik voor om zelf koffie mee te nemen koffie want er is een picknickbank. Zijn we met meer dan zijn er te weinig zitplaatsen. Van de camping kan je het toilet gebruiken.

De tocht voert ons over de Oudegaaster Brekken, via de Korte Vliet , Zandmeer en Grote Gaastmeer naar een terras aan het water in Gaastmeer alwaar we gaan lunchen.
Afhankelijk van de wind kunnen we de tocht verlengen en door de Inthiemasloot naar het Heegermeer, of bij harde wind via Ategracht, de Ringwiel en het Hop op om even het schattige kerkje van Sandfirden bezoeken.

 

 

 

 

 

 

 

Er vaart een moederschip mee zodat aanhang ook mee kan genieten.

Na afloop kunnen we bij de Italiaan gaan eten of alleen een drankje bij de picknickbank. Dit hangt af van jullie voorkeur. Graag de diner liefhebbers voor 17 augustus a.s. opgeven aan mij.

bloklandjh@gmail.com  of 0623313569

We hopen op héél mooi weer en veel deelnemers!

Jeanet Blokland.
Regiocommissaris Noord

NK 2019

Op 29 augustus 2019 is het zover. Dan begint op de Loosdrechtse Plassen de strijd om het Nederlands Kampioenschap in de Twaalfvoetsjollenklasse ! Dit jaar ligt de organisatie van dit jaarlijkse evenement in handen van de Koninklijke Watersport-Vereeniging ‘Loosdrecht’ onder auspiciën van het Watersportverbond. De Twaalfvoetsjollenclub verwacht van 29 augustus tot en met 1 september 2019, zoals ieder jaar, een mooi deelnemersveld te mogen begroeten. Te meer daar het NK voor de 85e keer gehouden zal worden.

Toertocht Regio Noord

Op zaterdag 24 augustus a.s. is het zover: De Toertocht van de regio Noord door Zuid West Friesland. Graag wil ik jullie van een stukje mooi zeilwater voor kleine bootjes laten genieten. Wij hebben een deel van dit tochtje een paar jaar terug gemaakt, maar het is weer net even anders. De tocht start om 11.00 uur in Oudega aan de Oudegaaster Brekken. Te water laten vanaf 10.00 uur.

Ons nieuwsarchief