Toertocht Regio Noord

Op zaterdag 24 augustus a.s. is het zover: De Toertocht van de regio Noord door Zuid West Friesland.

Graag wil ik jullie van een stukje mooi zeilwater voor kleine bootjes laten genieten. Wij hebben een deel van dit tochtje een paar jaar terug gemaakt, maar het is weer net even anders.

De tocht start om 11.00 uur in Oudega aan de Oudegaaster Brekken. Te water laten vanaf 10.00 uur bij de trailerhelling aan de Bearshoek, Tsjerkewei  2a, 8614JD .

In het dorp Oudega, let op er zijn drie Oudega’s in Friesland, de brug over, je kan hier maar vanaf één kant komen, dan heb je aan de rechterkant de camping de Bearshoeke. Vlak naast de camping is een trailerhelling en een stukje terug een restaurant waar we koffie kunnen drinken. Als we met weinig zijn dan stel ik voor om zelf koffie mee te nemen koffie want er is een picknickbank. Zijn we met meer dan zijn er te weinig zitplaatsen. Van de camping kan je het toilet gebruiken.

De tocht voert ons over de Oudegaaster Brekken, via de Korte Vliet , Zandmeer en Grote Gaastmeer naar een terras aan het water in Gaastmeer alwaar we gaan lunchen.
Afhankelijk van de wind kunnen we de tocht verlengen en door de Inthiemasloot naar het Heegermeer, of bij harde wind via Ategracht, de Ringwiel en het Hop op om even het schattige kerkje van Sandfirden bezoeken.

 

 

 

 

 

 

 

Er vaart een moederschip mee zodat aanhang ook mee kan genieten.

Na afloop kunnen we bij de Italiaan gaan eten of alleen een drankje bij de picknickbank. Dit hangt af van jullie voorkeur. Graag de diner liefhebbers voor 17 augustus a.s. opgeven aan mij.

bloklandjh@gmail.com  of 0623313569

We hopen op héél mooi weer en veel deelnemers!

Jeanet Blokland.
Regiocommissaris Noord

Toertocht Regio Noord

Op zaterdag 24 augustus a.s. is het zover: De Toertocht van de regio Noord door Zuid West Friesland. Graag wil ik jullie van een stukje mooi zeilwater voor kleine bootjes laten genieten. Wij hebben een deel van dit tochtje een paar jaar terug gemaakt, maar het is weer net even anders. De tocht start om 11.00 uur in Oudega aan de Oudegaaster Brekken. Te water laten vanaf 10.00 uur.

Jolly Midweek

AHOI JOLLENZEILERS! Op 30, 31 juli en 1 augustus vindt de (alweer zevende! ) JOLLY MIDWEEK plaats in Loosdrecht bij GWV de Vrijbuiter. Eén van de aller gezelligste evenementen van het jaar! Een serie wedstrijden zowel voor de ervaren- als beginnende wedstrijdzeiler. Er is alle tijd en gelegenheid om tips en ervaringen uit te wisselen. • Een groepsindeling in Zilver en Goudenvloot. U mag zelf aangeven in welke groep u wenst te starten, maar bij een ongelijke       verdeling kan het comité een andere indelingmaken. Het aantal punten per start van de jaarprijs 2018 zal daarbij leidend zijn. • Veel ludieke prijzen. • Het is natuurlijk ook een mooie gelegenheid om alvast het vaarwater van het Nederlands kampioenschap te verkennen! Het programma:

Ons nieuwsarchief

 

Attentie!

Gewijzigde wedstrijddata in september :

Zie jaarkalender 2020

Melding sluiten