Uitnodiging Toertocht Rondje Starnmeer bij Alkmaardermeer op 25 juni a.s.

Startpunt: ARZV, Klaas Hoornlaan 1, 1921 BM Akersloot

 

Deze tocht voert ons vanaf Akersloot over het Alkmaardermeer naar De Woude, waar we via het Noordhollandsch Kanaal naar Spijkerboor varen. Bij Spijkerboor zoeken we een plek waar we kunnen lunchen. Vandaar buigen we naar stuurboord af en zeilen via de Knollendammervaart richting De Zaan. Het riet is dan nog niet hoog opgeschoten en wij kunnen uitkijken aan bakboorzijde over het Jisperveld, en aan stuurboordzijde in de Starnmeerpolder. Wij komen uit bij Knollendam op De Zaan en buigen af naar stuurboordzijde, waar we de Amaliabrug onderdoor gaan. Bij de Amaliabrug kan het noodzakelijk zijn de mast te strijken. Vervolgens sturen we nogmaals naar stuurboord en komen op de Markervaart, die ons richting de Stierop en verder naar het Alkmaardermeer voert.

Op deze wijze zullen we het traject afleggen als de wind uit noordoostelijke richtingen waait. Komt de wind uit zuidwestelijke richtingen dan varen we de route in omgekeerde richting.
Het kaartje van de toertocht  kunt u hier voor eigen gebruik downloaden.

Het is altijd handig om de dollen en riemen aan boord te hebben tijdens een toertocht. In principe moeten we alles kunnen zeilen, maar ze kunnen soms heel handig zijn. Ook zonder jol ben je welkom om mee te varen met een begeleidingsboot (beperkte deelname mogelijk, op volgorde van aanmelding). Andere begeleidingsboten zijn ook welkom!

De jollen kunnen te water bij de ARZV, Klaas Hoornlaan 1, 1921 BM Akersloot. We drinken koffie in clubhuis De Roef en als we terugkomen kunnen we daar borrelen en eventueel een hapje eten (voor eigen rekening). Kunnen we daar niet terecht, dan kunnen we naar Motel Akersloot. De trailers kunnen gedurende dag op het parkeerterrein gestald.

 

Programma (met streeftijden)

08.30          aankomst en boten te water

10.00          koffie / thee met gebak

11:00          afvaart

13.00          lunch

14.00          voortzetting tocht

16.00          aankomst bij afvaartpunt, boten aftuigen en rijklaar maken

17.00          borrelen

18:00          diner

 

Indicatie kosten:

  • Twaalfvoetsjollenclub biedt het eerste kopje koffie met gebak aan
  • Keuzediner voor eigen rekening

 

Aanmelden en informatie bij anjo@klinkenberg.nl / mobiel 06 41018008

  • met / zonder jol
  • aantal personen in jol
  • graag plaatsje in begeleidingsboot
  • komt met eigen begeleidingsboot
  • aantal personen diner (+ speciale wensen)

Klik HIER voor een pdf van de uitnodiging.
Nogmaals HIER voor een pdf van de route.

TVE 18 november

Bericht van de technische commissie van de Twaalfvoetsjollenclub over de a.s. bijeenkomst m.b.t de agenda en de voorstellen tot wijziging van de klassenvoorschriften. Deze bijeenkomst vindt plaats in Utrecht en staat onder leiding van het Watersportverbond.

Rina de Nooijer Nederlands Kampioen 2023

Als overtuigende winnaar van het op de Langweerder Wielen  verzeild NK 2023 is Rina de Nooijer  (832) als kampioen gehuldigd. Samen met haar partner, bemanningslid en "coach"  Henk Wittenberg kreeg zij de kampioenswimpel uitgereikt door de voorzitter Jaap Wientjes. Tweede werd Durk Zandstra (861) en de derde plaats viel ten deel aan de kampioen van 2020 Arjen Kort  (770) met zijn broer Hidde.