Rina de Nooijer Nederlands Kampioen 2023

Als overtuigende winnaar van het op de Langweerder Wielen  verzeild NK 2023 is Rina de Nooijer  (832) als kampioen gehuldigd. Samen met haar partner, bemanningslid en “coach”  Henk Wittenberg kreeg zij de kampioenswimpel uitgereikt door de voorzitter Jaap Wientjes. Tweede werd Durk Zandstra (861) en de derde plaats viel ten deel aan de kampioen van 2020 Arjen Kort  (770) met zijn broer Hidde.

In totaal zijn 7 races gevaren. Met weinig tot onvoldoende windkracht (minimum 5 knopen gedurende 5 minuten gemeten) is de eerste dag afgesloten met 1 race. Rina de Nooijer van de GWV de Vrijbuiter heeft haar 1-tje binnen. Arjen Kort 2e en Sipke Schuurmans 3e.  Op zaterdag om 8 uur palaver.

Alras is helder ( i.t.t. de aanblik op het meer) dat de ochtendraces uitstel vergen. De OW3 wordt gehesen en er is tot 12.30 uitstel.

 

 

 

 

 

 

 

 

De spanning neemt toe en de deelnemers worden na het middaguur bij het startschip verwacht. 3 races worden gevaren en aan het einde daarvan gaat Durk Zandstra aan de leiding, Arjen Kort tweede en Rina de Nooijer derde. Het verschil tussen 1en 2 (beide 13 punten) en 3 (16 punten) maakt het tot zondag spannend. De drie koplopers zijn verstandig en nemen ’s avonds maar niet deel aan het genoeglijk jollendiner in het centrum van Langweer. Je moet scherp blijven!

Zondag, de dag van de waarheid!

Het palaver:

Het startschip is er in ieder geval klaar voor.

Na de eerste twee races zijn de kaarten geschut. Na twee maal eerste moeten Arjen en Durk hun meerdere erkennen in Rina de Nooijer haar vrijwel onbedreigde positie.
De deelnemers verzamelen zich rond de 832 en de nationale driekleur gaat gehesen worden.

Door jury-boten en het verderop gelegen startschip wordt zij toeterend naar de haven van de KWV LANGWEER begeleid.

Tot slot volgt de huldiging en worden de winnaars toegesproken door de voorzitter Jaap Wientjes. De KWV Langweer en de wedstrijdcommisie wordt bedankt voor haar diensten !

 

 

Verslag van wedstrijdleider Jan Spijkerman (KWVLangweer)

Foto’s gemaakt door Nanco Oskam van de eerste wedstrijddag.

Foto’s gemaakt door Jantine Yntema

Foto’s en filmpjes uit Whatsappgroep betrokkenen en deelnemers aan het evenement.

Verslag van het NK op Watersport Online

De Nederlandse Kampioenen vanaf 1923

De volledige uitslag hieronder.

NK 12vJol tm zondag

Tevens op de pagina wedstrijduitslagen 2023.

Update gegevens voor deelnemers NK 2023 Langweer

Update gegevens en mededelingen van het NK 2023 dat van 8 t/m 10 september a.s. zal worden gehouden op de Langweerder Wielen bij Langweer. Inmiddels is de inschrijving gesloten. Voor deelnemers : Mededeling no1  wedstrijd comité Meetformulier Deelnemerslijst Wedstrijdbepalingen Aankondiging

Aankondiging Jollymidweek 2023

Op dinsdag 1 t/m donderdag 3 augustus staat voor de 10e maal de Jolly Midweek op het programma! De Jolly Midweek is een initiatief van Loosdrechtse jollenzeilers van de Vrijbuiter en de KWVL  in samenwerking met de Twaalfvoetsjollenclub en gaat dit jaar al weer voor de 9de keer verzeild worden. De wedstrijdcommissie van de Gooise watersportvereniging De Vrijbuiter, aangevuld met leden van de Twaalfvoetsjollenclub, gaan er ook dit jaar weer een geweldig gezellig evenement van maken. De Jolly Midweek heeft als doelstelling alle zeilers die een Twaalfvoetsjol bezitten samen te brengen. Ervaren wedstrijdzeilers doen mee, maar tevens is dit evenement gericht op de toerzeilers binnen de klasse-organisatie. Het is namelijk mogelijk om zelf uw niveau te bepalen en in de Zilver-,of Goudenvloot in te schrijven. De gezelligheid en het samenzijn, zijn de speerpunten in de opzet van het programma.