Rina de Nooijer Nederlands Kampioen 2023

Als overtuigende winnaar van het op de Langweerder Wielen  verzeild NK 2023 is Rina de Nooijer  (832) als kampioen gehuldigd. Samen met haar partner, bemanningslid en “coach”  Henk Wittenberg kreeg zij de kampioenswimpel uitgereikt door de voorzitter Jaap Wientjes. Tweede werd Durk Zandstra (861) en de derde plaats viel ten deel aan de kampioen van 2020 Arjen Kort  (770) met zijn broer Hidde.

In totaal zijn 7 races gevaren. Met weinig tot onvoldoende windkracht (minimum 5 knopen gedurende 5 minuten gemeten) is de eerste dag afgesloten met 1 race. Rina de Nooijer van de GWV de Vrijbuiter heeft haar 1-tje binnen. Arjen Kort 2e en Sipke Schuurmans 3e.  Op zaterdag om 8 uur palaver.

Alras is helder ( i.t.t. de aanblik op het meer) dat de ochtendraces uitstel vergen. De OW3 wordt gehesen en er is tot 12.30 uitstel.

 

 

 

 

 

 

 

 

De spanning neemt toe en de deelnemers worden na het middaguur bij het startschip verwacht. 3 races worden gevaren en aan het einde daarvan gaat Durk Zandstra aan de leiding, Arjen Kort tweede en Rina de Nooijer derde. Het verschil tussen 1en 2 (beide 13 punten) en 3 (16 punten) maakt het tot zondag spannend. De drie koplopers zijn verstandig en nemen ’s avonds maar niet deel aan het genoeglijk jollendiner in het centrum van Langweer. Je moet scherp blijven!

Zondag, de dag van de waarheid!

Het palaver:

Het startschip is er in ieder geval klaar voor.

Na de eerste twee races zijn de kaarten geschut. Na twee maal eerste moeten Arjen en Durk hun meerdere erkennen in Rina de Nooijer haar vrijwel onbedreigde positie.
De deelnemers verzamelen zich rond de 832 en de nationale driekleur gaat gehesen worden.

Door jury-boten en het verderop gelegen startschip wordt zij toeterend naar de haven van de KWV LANGWEER begeleid.

Tot slot volgt de huldiging en worden de winnaars toegesproken door de voorzitter Jaap Wientjes. De KWV Langweer en de wedstrijdcommisie wordt bedankt voor haar diensten !

 

 

Verslag van wedstrijdleider Jan Spijkerman (KWVLangweer)

Foto’s gemaakt door Nanco Oskam van de eerste wedstrijddag.

Foto’s gemaakt door Jantine Yntema

Foto’s en filmpjes uit Whatsappgroep betrokkenen en deelnemers aan het evenement.

Verslag van het NK op Watersport Online

De Nederlandse Kampioenen vanaf 1923

De volledige uitslag hieronder.

NK 12vJol tm zondag

Tevens op de pagina wedstrijduitslagen 2023.

advertentievdMeer

Uitnodiging Winterbijeenkomst

Op zaterdag 17 februari organiseren wij een winterbijeenkomst. Het is een bijeenkomst waar elkaar gezellig ontmoeten centraal staat en er tevens een drietal korte presentaties worden gegeven. Modelbouw van houten zeilboten door Oscar Grooten, - Het nut van tell tales in het 12voetsjollen zeil door Sipke Schuurmans, - Omslaan en snel weer overeind zetten en doorvaren met een jol door Fred Knitel

Rina de Nooijer Nederlands Kampioen 2023

Als overtuigende winnaar van het op de Langweerder Wielen  verzeild NK 2023 is Rina de Nooijer  (832) als kampioen gehuldigd. Samen met haar partner, bemanningslid en "coach"  Henk Wittenberg kreeg zij de kampioenswimpel uitgereikt door de voorzitter Jaap Wientjes. Tweede werd Durk Zandstra (861) en de derde plaats viel ten deel aan de kampioen van 2020 Arjen Kort  (770) met zijn broer Hidde.