Proefzeilen met een 12-voetsjol op de Kaag en op Loosdrecht!

Al een aantal jaren kan er op de Kaag  door geïnteresseerde en nieuwsgierige zeilers met de Cocootje gevaren worden om kennis te maken met de 12-voetsjol. Het blijkt een groot succes en heeft ook al verschillende nieuwe en enthousiaste jollenzeilers bij de klasse gebracht.

Het goede nieuws is dat dit nu ook op Loosdrecht mogelijk is!

De 12-voetsjol Beia, de jol van Juul en Jules ten Berg is ter beschikking gesteld om ook op Loosdrecht deze mogelijkheid te bieden.

Op beide plassen geldt het volgende:
Mocht iemand graag meer willen weten over de 12-voetsjol en er ook eens mee willen zeilen dan kunnen deze jollen gereserveerd worden. Liefst op een woensdagmiddag wanneer er ook andere jollen aanwezig zijn en er door iedereen gevaren wordt.
Een mooie gelegenheid om kennis te maken met het bootje en ook direct met de andere zeilers in deze klasse.
Er staan enthousiaste zeilers klaar om het bootje op te tuigen, er van alles over te vertellen en er eerst even samen mee het water op te gaan.
Tevens vertelt iedereen graag meer over de Twaalfvoetsjollenclub.

Mocht u geïnteresseerd zijn of iemand weten die dit graag zou willen, neem dan contact op:

Voor  Beia op KWV Loosdrecht   : Ron van Dijl, 06-54902726 of Jacqueline Francoys 06-29057251

Voor de Cocootje op KWV de  Kaag:  Menno Brouwer, 06-55332800

We hopen op deze manier steeds meer mensen de gelegenheid te geven de jol en de club te leren kennen En vooral ook vele enthousiaste nieuwe jollenzeilers te mogen verwelkomen.

Huib Ozinga Nederlands Kampioen 2022

Onder bijzonder mooie omstandigheden (overwegend lichte wind, zonnige en warme temperaturen) is Huib Ozinga  (uit Medemblik en lid van de Koninlijke Watersportvereniging Loosdrecht ) in de 755 bij de organiserende vereniging  GWV De Vrijbuiter op de Loosdrechtse plassen gehuldigd als Nederlands Kampioen 2022 in de Twaalfvoetsjollenklasse!

Aankondiging NK 2022 op de Loosdrechtse Plassen

Van 1 tot en met 4 september 2022 wordt door de GWV De Vrijbuiter onder auspiciën van het Watersportverbond en in samenwerking met de Twaalfvoetsjollenclub het Nederlands Kampioenschap 2022 georganiseerd op de Loosdrechtse Plassen.