Piet Bleeker en Geja van Ommen Kampioen 2018

In het weekeinde van  24, 25 en 26 augustus 2018 zijn Pieter Bleeker en Geja van Ommen (nu) in de 888 voor de 5e maal Nederlands Kampioen geworden.Jeroen de Groot 2e en de tot nu heersende kampioen Wim Bleeker derde. HIER de volledige uitslag.
Geja van Ommen stuurde ons haar eerste verhaal over haar ervaringen:

“Wat was het NK een spektakel! Het dreunt nog aardig na in lijf en leden: een hoofd vol met beelden van spetterende en spuiende boten, watergekletter, gestuiter en geklap op het water, het geluid van slurpend gorgelende zelflozers, harde en pijnlijke regendruppels. Het hoorde er allemaal bij. Nog voor er ook maar een wedstrijd gevaren was lagen er al vier jollen om. Bij mij groeide de gedachte dat er misschien wel veel afhakers zouden zijn. Niets bleek minder waar. Terugkijkend waren er slechts twee boten die het zware weer niet meer dorsten te trotseren. En dan de bui op de 2edag! Vrijwel alle jollen hadden de finish gehaald en toen kwam dat monster eraan. Blij was ik dat ik het tot dan toe nog niet koud had gehad, maar dat werd voor 400 % teniet gedaan. Mijn warme muts compleet drijf, de jol tjokvol water omdat de zelflozers een waterscheppende jol varend met knik in de schoot het met 40 knopen wind moeilijk aankan. Maar geen enkel jolletje ging om of had enige schade. We kwamen allen ongehavend maar steenkoud de haven binnen. Op dat moment bleken er wel heel veel protesten te zijn en toen was bij mij de rek er even goed uit. Gelukkig bracht Adelia Bleeker mij een warme chocolademelk. Warme chocoladedemelk? Het is toch hartje zomer! De Nederlandse jollenvloot kreeg overigens, naar aanleiding van die 40 knopen, een groot compliment van Rémy Arnaud, die de vaarkunsten van de bemanning en het oerdegelijk materiaal van de  jollen nadrukkelijk prees.

Ja, gezellig met de Fransen erbij. Tijdens het Jollendiner ben ik er achter gekomen dat het Nederlandse glas wijn te vol wordt geschonken. Er moet eigenlijk, zeg maar een flinke bodem in het glas, daarna veel ruiken en snuiven. Dat draagt bij om van elke slok te genieten. Vanaf nu heb ik me voorgenomen om dat voortaan zo te gaan doen.

Het bleek ook nu weer een opgave mijn stuurman bij de pinken te houden. Ja, hij doet het verschrikkelijk goed hoor! Maar het blijft een opgave hem aan het verstand te peuteren of hij nou echt wel weet naar welke ton hij moet varen en of hij de ligging van finishlijn goed heeft bekeken. Het kan natuurlijk ook een “gen kwestie” zijn want zijn broer Wim Bleeker heeft er ook last van. De strijd was er niet minder om en het voelt bij mij altijd wel wat vreemd dat je je concurrent, in dit geval Jeroen de Groot en Damy Jansen, weg moet brengen en je zo dus een “omweg” maakt en dat dan de een na de nadere boot je voorbij vliegt behalve dan natuurlijk die ene geduchte tegenstander. En dan ben je zomaar ineens kampioen!  Dit jaar drie Groningers op nummer 1, 2, en 3. En daarna? Dames aan het stuur! Froukje en Sabine op de vierde plaats en op de vijfde Rina de Nooyer met Henk Wittenberg en Patricia en Tonny eerste in de Silver fleet!

In mijn verhaal ben ik begonnen met beelden. Eén beeld komt steeds voorbij: het blonde meisje in jol 874. Volgens mij was het hun eerste kampioenschap en hebben ze onder deze zware weersomstandigheden alle wedstrijden keurig uitgevaren en mèt resultaat. Een geweldig team!

Terugkijkend: een spannend kampioenschap met veel impact! Blij dat Anjo Klinkenberg en Bert Bos met zorg dit moeilijke kampioenschap zo goed hebben gedragen. Vooruitblikkend: voor ons komen er nog heel wat prachtige wedstrijden aan. Frisia en het GWS klassenevenement in Grou. De Vintage in Kopenhagen. De Houtskool Cup in Loosdrecht. En tot slot Lac l’eau d’Heure in België.”

Niet iedereen is lid van Facebook en kan de beelden die van dit kampioenschap gemaakt zijn bekijken. Geniet daarom ook van de fantastische foto’s die door Femke de Vries en Lia van Beest gemaakt zijn en die via hun wegshop te bestellen zijn.
Daarnaast hebben Wietske van Soest en Alix Noel  de nodige foto’s op Facebook geplaatst.

Alle voorgaande kampioenen bekijken? Dat kan HIER.

Update gegevens voor deelnemers NK 2023 Langweer

Update gegevens en mededelingen van het NK 2023 dat van 8 t/m 10 september a.s. zal worden gehouden op de Langweerder Wielen bij Langweer. Inmiddels is de inschrijving gesloten. Voor deelnemers : Mededeling no1  wedstrijd comité Meetformulier Deelnemerslijst Wedstrijdbepalingen Aankondiging

Aankondiging Jollymidweek 2023

Op dinsdag 1 t/m donderdag 3 augustus staat voor de 10e maal de Jolly Midweek op het programma! De Jolly Midweek is een initiatief van Loosdrechtse jollenzeilers van de Vrijbuiter en de KWVL  in samenwerking met de Twaalfvoetsjollenclub en gaat dit jaar al weer voor de 9de keer verzeild worden. De wedstrijdcommissie van de Gooise watersportvereniging De Vrijbuiter, aangevuld met leden van de Twaalfvoetsjollenclub, gaan er ook dit jaar weer een geweldig gezellig evenement van maken. De Jolly Midweek heeft als doelstelling alle zeilers die een Twaalfvoetsjol bezitten samen te brengen. Ervaren wedstrijdzeilers doen mee, maar tevens is dit evenement gericht op de toerzeilers binnen de klasse-organisatie. Het is namelijk mogelijk om zelf uw niveau te bepalen en in de Zilver-,of Goudenvloot in te schrijven. De gezelligheid en het samenzijn, zijn de speerpunten in de opzet van het programma.