Nieuws uit de ALV 2018

Tijdens de druk bezochte  Algemene Ledenvergadering van zondag 28 januari j.l. in Akersloot  is bekend gemaakt dat Frans Smits winnaar is geworden van de Landelijke Competitie van 2017. De 2e en 3e prijs is respectievelijk voor Fred Knittel en Pieter Bleeker. Niet onvermeld mag blijven dat Sipke Schuurmans in zijn eerste wedstrijdseizoen in  de 830 de 6e plaats  in het jaarklassement inneemt! De Ladderprijs is dit jaar voor Huib Ozinga. De pechprijs viel Martin Trompet ten deel vanwege een aanzienlijke schade aan zijn 872.

Patricia Scherpel (secretaris), CoenVerhaagh (bestuurslid) en Jaap Rouwé (wedstrijdsecretaris)  traden af en zij werden door voorzitter Bert Bos op passende wijze bedankt voor hun inspanningen voor de club!
Hun plaatsen worden nu ingenomen door Jules ten Berg (secretaris), Jurri Rooyackers (bestuurslid) en Durk Zandstra (wedstrijdsecretaris).
De wedstrijd en toertochtkalender 2018 is vastgesteld. Het Nationaal Kampioenschap zal dit jaar plaatsvinden op het Alkmaarder Meer van 24 t/m 26 augustus.

Vanwege zijn artistieke inzending is Frans Portiek  uitgeroepen tot winnaar van de  “O’ Denneboomprijs”.  Hij ontvangt de gedichtenbundel van K.Schippers, Bij Loosdrecht. Hieruit las Patricia Scherpel het volgende gedicht voor: ” Als dit Ierland was, zou ik beter kijken”

  • Van de ALV zijn foto’s gemaakt door Mary Plantenga. HIER de link naar het album.
  • De wedstrijdkalender 2018 kunt u voor eigen gebruik HIER downloaden.
  • De volledige uitslag van de Landelijke Competitie kunt u HIER downloaden
  • De volledige uitslag van de Ladderprijs kunt u HIER downloaden

Kopenhagen, Vintage Yachting Games 2018

Het begon allemaal met het telefoontje van Vintage organisator Rudy den Outer: doen jullie mee? Pieter vond de klus te zwaar en Bert Hamminga stortte zich op het evenement. Een betere konden we ons niet wensen. Na het klassenevenement in Grou waar we met 25 boten zijn gestart en de Ieren Mark Delany en George Miller met zijn zoon Andrew zich bij ons voegden vertegenwoordigde de jollenvloot zich met 21 boten en 8 nationaliteiten aan de start in Kopenhagen, Denemarken. Oegandees Bert wist zelfs de Japanner Yoichi Komori naar Hellerup/ Kopenhagen te loodsen. Grote nieuwkomer en zeer sterk concurrerend varend was Anīl Cetin die door Rifat Edin uit Turkije werd geïntroduceerd. Een stevige wind en toch wel flinke golven domineerden  de eerste twee dagen. Alix Noël wilde graag samen met Jaap van Hasselt, beiden uit Frankrijk, varen. Jaap regelde  een rib, waarna  Adelia Bleeker ipv Alix tot huisfotograaf werd benoemd. Ze heeft  schitterende foto’s  kunnen maken. Op het moment dat onze verder uitstekende stuurman zijn gashandel open zette leek tegelijkertijd ook zijn testosteron gehalte mee omhoog te schieten en stuiterend over de golven kan Adelia nu zonder omstoten de exacte plek van haar staartbotje aanwijzen.

Klassenevenement Noord.

UITNODIGING VOOR HET NOORDELIJK KLASSENEVENEMENT OP 15 EN 16 SEPTEMBER 2015 Op genoemde data heeft de regio Noord haar klassenevenement in Grou. De wedstrijdorganisatie is als vanouds weer in handen van de Grouwster Watersportvereniging GWS. Inschrijven voor deze wedstrijdserie kan op de website van de GWS. Wij nodigen hierbij iedere jollenzeiler van harte uit om aan dit evenement mee te doen en zich in te schrijven via bovenstaande link. Walprogramma Natuurlijk kan een klassenevenement niet zonder een sociaal programma, waarbij ook niet-wedstrijdzeilers van harte welkom zijn! Op zaterdagavond 15 september is er een jollendiner in restaurant Amicaal, Halbertsmaplein 14 te Grou.