Karel de Boer (684) wint NK 2021 nu met foto’s en film

Onder bijzonder mooie omstandigheden (voldoende wind, zonnige en warme temperaturen ) is Karel de Boer uit Utrecht in de 684, na een spannende strijd, op De Kaag gehuldigd als Nederlands Kampioen 2021 in de Twaalfvoetsjollenklasse!

Op vrijdag 3 september verschenen in totaal 34 jollen in 4 groepen aan de startlijn om allereerst in 3 races uit te maken wie in aanmerking zou komen voor de Gouden vloot of de Zilveren vloot.
Daarna volgden nog 9 races in respectievelijk de gouden en zilveren vloot.

Na Karel de Boer eindigde Christiaan Klinkenberg (679) als 2e en Nick Schep (209) als 3e.
In de zilveren vloot ging de overwinning naar Hero Breuning (877).
De volledige uitslag vindt u op de pagina wedstrijduitslagen 2021.
In het nog te verschijnen Jollenbulletin van De Twaalfvoetsjollenclub zult u meer bijzonderheden over dit geslaagde evenement lezen!
Op deze pagina ziet u de lijst met kampioenen die Karel de Boer voorgingen.

Op woensdag 1 september voer het voormalig marineschip Waddenzee met 8 jollen op dek vanuit Muiden naar De Kaag. een impressie van deze tocht kunt u zien op Watersport TV

Van het NK 2021 zijn foto’s gemaakt:

Andere fotografen worden hierbij uitgenodigd hun materiaal ter beschikking te stellen door hun materiaal te delen. Neem daartoe contact op met website@twaalfvoetsjollenclub.nl .

 

Huib Ozinga Nederlands Kampioen 2022

Onder bijzonder mooie omstandigheden (overwegend lichte wind, zonnige en warme temperaturen) is Huib Ozinga  (uit Medemblik en lid van de Koninlijke Watersportvereniging Loosdrecht ) in de 755 bij de organiserende vereniging  GWV De Vrijbuiter op de Loosdrechtse plassen gehuldigd als Nederlands Kampioen 2022 in de Twaalfvoetsjollenklasse!

Aankondiging NK 2022 op de Loosdrechtse Plassen

Van 1 tot en met 4 september 2022 wordt door de GWV De Vrijbuiter onder auspiciën van het Watersportverbond en in samenwerking met de Twaalfvoetsjollenclub het Nederlands Kampioenschap 2022 georganiseerd op de Loosdrechtse Plassen.