Jolly Midweek 2021

 

Op dinsdag 3 t/m donderdag 5 augustus a.s. staat de Jolly Midweek dit jaar gelukkig weer op het programma! De Jolly Midweek is een initiatief van Loosdrechtse jollenzeilers van de Vrijbuiter en de KWVL en gaat dit jaar al weer haar 8e editie tegemoet.

Vanwege de 1 ½ meter maatregel is het dit jaar niet mogelijk om een avondprogramma te organiseren maar zowel de GWV de Vrijbuiter als de KWVL gaan hun uiterste best doen om zo coronaproof mogelijk een maaltijd voor ons te serveren.

De organisatie van dit mooie evenement bestaat doorgaans uit vier 12-voetsjollen zeilers. Twee van de Vrijbuiter en twee van de KWVL.

De Jolly Midweek heeft als doelstelling alle zeilers die een Twaalfvoetsjol bezitten samen te brengen. Ervaren wedstrijdzeilers doen mee, maar tevens is dit evenement gericht op de toerzeilers binnen de klasse-organisatie. Het is namelijk mogelijk om zelf uw niveau te bepalen en in de Zilver- of Goudenvloot in te schrijven. De wedstrijdleiding is in handen van de Vrijbuiter.
De gezelligheid en het samenzijn, zijn de speerpunten in de opzet van het programma.

Dinsdag 3 augustus:
12.00 uur Palaver voor de deelnemers, belangrijk om daar bij te zijn!
13.00 uur Eerste start, zo spoedig mogelijk 2de start
Barbecue bij GWV De Vrijbuiter

Woensdag 4 augustus:
12.00 uur Palaver voor de deelnemers.
13.00 uur Eerste start, zsm 2de start
Indonesische gerechten bij de KWVL.

Donderdag 5 augustus:
11.00 uur Palaver voor de deelnemers
12.00 uur Eerste start, zsm 2de start
16.00 uur Prijsuitreiking met ludieke prijzen.

Voor de diners kunt u zich opgeven bij Jacqueline Francoys:  jacq.francoys@gmail.com
Natuurlijk wordt rekening gehouden met de vegetariërs onder ons.

Het inschrijfgeld bedraagt €39,00 per boot. De inschrijving is pas geldig nadat het volledige inschrijfgeld is voldaan.

De inschrijving sluit op woensdag 28 juli 2021

 

Rina de Nooijer, Vrijbuiter e-mail: rinadenooijer832@gmail.com
Jaqueline Francoys, KWVL e-mail: jacq.francoys@gmail.com
Joli Giezen, Vrijbuiter
Jacques Francoys, KWVL

Aankondiging NK 2021 De Kaag

Aankondiging van het Nederlands Kampioenschap 2021 in de Twaalfvoetsjollenklasse. Georganiseerd door De Koninklijke Watersport Vereniging De Kaag  onder auspiciën van het Watersportverbond in samenwerking met de Twaalfvoetsjollenklasse van vrijdag 3 september tot en met 5 september 2021 op de Kagerplassen.

Podcast Jollenpraat

Al een poosje geleden (voor de "Coronatijd") spraken Tries Scherpel en Sjouke Dijkstra over hun gezamenlijke belangstelling voor het beluisteren van podcasts. Van het één komt het ander en ontstaat het idee om voor  o.a.  de liefhebbers van de Twaalfvoetsjol een podcast te maken. Welnu, op deze website de première van de podcast Jollenpraat: Tries en Sjouke in gesprek met Arjen Kort die samen met Hella Foekema  Nederlands Kampioen 2020 werd op de Langweerder Wielen. Ook bellen zij aan slot van de podcast met Tonny Surendonk.