Jollenpost september 2020

 

We hebben een nieuwe kampioen !

Op 4, 5 en 6 september werd het NK verzeild in Langweer. Mooi, soms spectaculair weer, een gastvrije club: KWV Langweer, een uitstekend wedstrijdcomité: Het is een bijzonder goed en geslaagd lang weekend geweest! Afwisselend was het één- of tweemansweer, geheel compleet met spannende windshifts. De startlijn (prima lengte) en de wedstrijdbanen (spreader bij de bovenboei) lagen er professioneel bij. Er was geen walprogramma, iets met een virus, maar met de 1,5 meter mores in acht nemend is er door tante Suus van het plaatselijke standtentje goed voor ons gezorgd met op vrijdag en zaterdag een non-alcoholisch-very-happy-hour.

28 deelnemers in tijden van corona is een hele mooie score. Helaas moest Durk Zandstra afhaken, gelukkig heeft hij vanuit zijn motorschip alle wedstrijden goed kunnen volgen. Vrijdag werd er vier keer gestart, op zaterdag en zondag is er drie keer gestart. En elke dag was er voldoende tijd voor de lunch op de wal. Kortom een jollen NK in optima forma.

Tot op de laatste dag was het spannend. Bij de eerste vier/vijf jollen, maar ook in de rest van het veld werd er nog hard geknokt.
Arjen Kort met bemanning Hella Foekema werden uiteindelijk de kampioen, maar pas na een bloedstollende ontknoping met een protest op de finish lijn door Fred Knitel en een terugtrekken van Arjen. Spanning en sensatie!
Arjen en Hella voeren in een door pake gebouwde jol. Dat geeft de eerste plaats een gouden randje. Eind goed al goed met een mooie en gezellige prijsuitreiking. We zullen nog lang nagenieten!
Er zijn prachtige foto’s gemaakt: KIJK MAAR!

Dank aan alle deelnemers en fans, speciaal aan de KWV Langweer en aan Hero Nieveen en Rudy Kuiters die vanuit het bestuur het grootste deel van de organisatie op zich hebben genomen.

Uit de regio’s:

Regio west

  • Op de Kaag wordt deze maand nog op woensdagmiddag door een groep jollen gevaren.

Regio midden

  • Elke woensdag wordt er ook deze maand nog getraind en in de avond een wedstrijd gevaren.
  • Najaarswedstrijden Het Witte Huis, Loosdrecht (12 en 13 september); inschrijving beperkt. (Vanwege corona heeft watersport vereniging Het Witte Huis besloten dat de inschrijving voor deze wedstrijden slechts open staat voor zeilers met een ligplaats op de Loosdrechtse plassen.)
  • Loosdrecht Weekend op 26 en 27 september. Op de Loosdrechts plassen zijn de drie wedstrijdorganiserende verenigingen overeengekomen gezamenlijk op de dag van het Houtskool cup evenement een wedstrijd voor alle klassen te organiseren waarvan de leden in Loosdrecht staan ingeschreven.. Ze hebben het de naam Loosdrecht Weekend gegeven. Door Corona zijn er veel evenementen niet door gegaan en dit evenement zou ter compensatie daarvan dan nog iets goed kunnen maken.  Let op!: De Houtskool Cup (26 en 27 september) vervalt. Hiermee vervalt dus ons Klassenevenement van de regio midden. Er is ons verzekerd dat volgend jaar de Houtskool cup weer voor ons wordt georganiseerd.

Regio noord 

  • De donderdag trainingen in Grou zijn afgelopen.
  • 19 en 20 september: Klassenevenement Noord in Grou. Hoera, dit evenement gaat wél door! Komt allen!
  • 26 en 27 september: Sluitingswedstrijden KWS – Sneek.

Voor regio noord zijn we naarstig op zoek naar een regio commissaris! oftewel:
Oprop: Wy sykje noch in regiokommissaris foar Noord!

Van het Bestuur

Geen jaarprijs, ladderprijs en startprijs.

Het bestuur heeft in nauw overleg met Karel de Boer besloten om dit jaar de jaarprijs en alle andere seizoen prijzen niet uit te reiken. Er is door corona zo weinig gevaren dat je op basis van die resultaten geen goede rangschikking kunt maken.

Volg de facebook pagina De Twaalfvoetsjollenclub

Nieuwtjes, verslagen, foto’s – bijna live! Je vindt het op de facebookpagina De Twaalfvoetsjollenclub. Schroom niet om ook leuke wetenswaardigheden, klus/trimtips te delen. Nu we door de virusnarigheden minder kans zien om elkaar live te spreken kunnen we middels dit platform toch nog een praatje maken.

Jollenbulletin

De redactie is hard aan het werk voor een mooi bulletin. Kopij is welkom tot 18 september!

Vrolijke jollengroeten van

Het Bestuur van De Twaalfvoetsjollenclub:

Jaap Wientjes, Jules ten Berg, Hero Nieveen en Rudy Kuiters.

Jollenpost februari 2021

Beste jollenvrienden, Ondanks dat u in de wintermaanden geen jollenpost van ons hebt ontvangen hebben we niet stilgezeten. Voor het seizoen 2021 zijn de voorbereidingen getroffen en ook voor het seizoen 2022 hebben we de mouwen reeds opgestroopt. Door de onzekerheid over het verloop van de pandemie en de duur van de maatregelen was het lastig om u eerder op de hoogte brengen. Na de korte ijsperiode en het daaropvolgende lenteweer denken we weer aan mooie zeiltochtjes en trainingspotjes op de plas. Wat betreft het wedstrijdprogramma gooit Covid nog roet in het eten. Zo kan ons mooie Pinkster-Klassenevenement geen doorgang vinden. De gemeente Teylingen, waaronder KWV de Kaag valt, heeft alle bijeenkomsten en festiviteiten tot 1 juni verboden. De Coronamaatregelen laten het houden van onze jaarlijkse ALV voorlopig ook niet toe. Meestal wordt de ALV in januari of februari gehouden. Volgens de statuten moet de ALV voor 1 juli worden gehouden. We hebben dus nog even tijd, maar het is niet denkbeeldig dat we door de beperkende maatregelen voor die datum niet fysiek bij elkaar kunnen komen. We onderzoeken de mogelijkheid van een digitale ALV. U hoort daar t.z.t. meer over. Lees verder

Wietske van Soest genomineerd

Een half jaar lang heeft het digitale tijdschrift Zeilwereld gezocht naar dé amateur fotograaf van Nederland. Aan de hand van wisselende thema's per maand hebben vele fotografen zich bij hen gemeld. De mooiste foto's zijn ingestuurd, en iedere maand was het aan de jury om de allerbeste eruit te zoeken. Nu is het tijd om uit die 6 winnaars, de ultieme amateur fotograaf te kiezen. Onder de inzenders ook een foto (zie bijgaande foto)  van ons lid  en tevens hoofdredacteur van ons Jollenbulletin Wietske van Soest . U kunt stemmen welke foto u het beste vindt. Uw stem moet bij de jury binnen voor 31 januari 2021.