Jollenpost juni 2021

Beste jollenvrienden,

Ondanks alle restricties is er overal veel gevaren. Het is prachtig om te zien hoe er binnen de mogelijkheden diverse mooie initiatieven opbloeiden.

Gelukkig ziet het er naar uit dat we weer enigszins normaal kunnen gaan zeilen. Het sociale programma op de wal zal nog wel beperkt blijven, maar we mogen weer officieel wedstrijden en toertochten houden en ook deelnemers van buiten de plas of watersport vereniging kunnen waarschijnlijk weer inschrijven.

Houdt de website van De Twaalfvoetsjollenclub in de gaten, schrijf je in en doe mee.

Van het bestuur

De voorbereiding van het NK is in volle gang. Hero (wedstrijdsecretaris) en Rudy (penningmeester) hebben samen het draaiboek, de NOR en aankondiging met de Kaag besproken. De Kaag is met haar nieuwe wedstrijdcomité enthousiast en heeft diverse zondagen bij trainingswedstrijdjes kunnen oefenen.
We missen ons lid Jan Roelf Korswagen die op 8 juni is overleden. In de 637 Boeiloeier III zovele jaren actief op de Kaag.

De jollen en de Kaag hebben een innige relatie die al heel ver terug gaat. In de twintiger en dertiger jaren lagen de Verbondsjollen (Abeking Rasmussen 1922), die speciaal voor de kampioenschappen waren gebouwd, op de Kaag. In de nummers 200-212 (2 reserves) mochten de tien beste zeilers van 1924 tot 1941 om het kampioenschap varen op de Kaag. Later was de Kaag het water voor het kampioenschap in 1969-1971, 1973, 1975 en als laatste keer 1977. Hoogste tijd om weer eens terug te gaan!

Foto’s van Steven Blad NK Kaag 30 mei 1971:
Uit het Westen: 

Bert Osborne: “De Woensdagmiddagen worden goed bezocht en ook de zondagtrainingswedstrijden lopen aardig door. Verder verheugen we ons op het Kaagweekend (23 – 25 juli) en het NK (3 – 5 september). We zijn druk met de voorbereidingen!”

Uit het Midden:

Er is in grote getalen ingeschreven voor de Waterlandtoertocht op 17 juli, georganiseerd door Jacqueline Francoys, Lia Dudok van Heel en Willem Leopold. De trainingen op dinsdag zijn na tien sessies voorlopig afgesloten, wellicht pakken we in de nazomer de draad weer op. De belangstelling was groot en iedereen heeft er veel van opgestoken. Daarbij was het een uitstekende vervanging voor de sportschool. Op zondag is er dikwijls informeel gevaren; sprint, een NK baan en dat gaat nog een paar keer gebeuren. Van jollen voor jollen en door jollen.

Het Vrijbuiterweekend staat voor komend weekend op de kalender. Een ‘light’ versie: alleen voor de Loosdrechtvaarders. Volgend jaar is dat andere koek, dan bestaat de Vrijbuiter 100 jaar en hopen we op een virusvrij knalweekend voor iedereen.

De Jolly-midweek, het evenement met een fijne balans tussen gezelligheid en sportiviteit, vindt plaats op 3 t/m 5 augustus.

Uit het Noorden:

Ook in het Noorden is veel activiteit met trainingswedstrijden in Grou en Sneek. Let op! Op de kalender verschijnen al weer meer evenementen! Het afgelopen weekend waren de zomerwedstrijden van de KWS al weer voor iedereen toegankelijk.
Voor zaterdag 10 juli staat een toertocht door het Nationaal Park Alde Feanen, een laagveenmoerassengebied met meren, veenplassen en petgaten op de kalender, georganiseerd door Gerrit Klugkist. Het belooft een bijzonder mooie tocht te worden. De start is om 9.30 uur op het parkeerterrein met trailerhelling De Stripe even voorbij het Skûtsjemuseum. Voor meer info zie de website.
Er is geen Sneekweek maar wel een Sneeker Olympiade van 7 t/m 9 augustus

We zoeken nog steeds naar een regiocommissaris. Kom op noorden, iemand moet het doen! DUS HUP!

Tot slot vraagt onze penningmeester, na een spiedende blik te hebben geworpen in de jollenadministratie, of u de openstaande contributie per ommegaande zou willen voldoen:
Met vriendelijke jollengroet,

Het Bestuur van De Twaalfvoetsjollenclub

Jaap Wientjes, Jules ten Berg, Hero Nieveen en Rudy Kuiters.

Website
Facebook
Email