Jollenpost juni 2020

Beste jollenvriendinnen en vrienden,

In het voorjaar leek het alsof het Covid-19 virus onze zeilerij zou lamleggen. Dat blijkt zeker niet het geval te zijn. In de club zijn er diverse initiatieven geweest om binnen die regels weer te gaan zeilen. Graag brengen we u op de hoogte!
Natuurlijk kunt u het allemaal ook volgen op facebook en op onze website.

Mededelingen van het Bestuur

In regio noord wordt samen met de wedstrijdcommissaris Hero Nieveen hard gewerkt aan het NK . De eerder genoemde datum in augustus is van de kaart maar op 4, 5 en 6 september is er mogelijk wel kans om van wal te steken! In Langweer is men enthousiast. Jan Spijkerman (Langweer wedstrijd comité) en Hero hebben de NOR bijna klaar. Josje Hofland (alom bekend) hebben we bereid gevonden om het protest comité voor te zitten. Het walprogramma zal anders zijn dan we gewoon waren; er wordt met alle creativiteit geprobeerd er iets van te maken.
Medio juli hopen we u te kunnen berichten of het NK door kan gaan. Houdt u de datum 4, 5 en 6 september vast vrij?

Onze Regiocommissaris Noord, Jeanet Blokland heeft haar functie neergelegd. Door privé omstandigheden is het niet langer mogelijk voor haar om deze functie uit te oefenen zoals zij dat graag wil. Wij hebben hier alle begrip voor en we bedanken Jeanet voor al haar inspanningen en haar verbindende rol in de regio. Ze heeft haar functie met verve en groot enthousiasme uitgevoerd. Binnen het bestuur zal Jules te Berg als contact persoon gaan optreden voor de regio.

Voor de regio noord zijn we op zoek naar de opvolger van Jeanet. Wie meldt zich? Of welk duo stroopt de mouwen op? Want natuurlijk kan deze leuke functie ook met twee man/vrouw sterk worden ingevuld. Bel Jaap Wientjes 06 10883706.

 

Vers van de pers: 

We ontvangen zojuist bericht dat de HISWA in Amsterdam niet meer zal worden georganiseerd. Op de tweede beursdag afgelopen maart kon iedereen zijn of haar stand afbreken vanwege alle virusnarigheden. Het had een feestelijke 65ste hiswa moeten worden maar het mocht niet zo zijn. Tijd om wat nieuws te verzinnen om mensen enthousiast te maken voor de jollenzeilerij.

Uit de regio’s:

Regio Noord
Onder leiding van Pieter Bleeker werd er 30 mei op het Zuidlaardermeer weer enthousiast getraind door 15 voornamelijk noordelijke zeilers.
Op de donderdagavonden worden er trainingswedstrijden gevaren op Grou.

Regio Midden
Op de woensdagochtenden wordt er getraind onder professionele leiding en op de woensdagavond zijn er de Woensdag Avond Trainingen (WAT voorheen de WAWedstrijd)) georganiseerd door de Vrijbuiter.
Apen Leren Klimmen, begint weer in juli op de woensdagmiddag en vanwege de grote belangstelling is er op vrijdagavond een tweede professionele training serie gestart.
Op de zaterdagmiddag wordt er informeel wedstrijd gevaren vanuit Het Witte Huis.

Regio West
Ook hier wordt op de woensdag weer gevaren. Jan Willen ten Kley bericht:
“Ondanks code oranje vanmiddag toch 8 jollen (vorige week waren het er 12) present. Het is een prachtige middag geworden. Er zijn nu nieuwe banenkaarten gemaakt door Bert en deze bieden ons vastigheid over de te varen koers. De rabbitstart bevalt goed en er is sprake van heuse competitie tot we in de boerenbuurt komen. Daar heerst het geluk van de tombola. Geeft niets we starten na een half uur ploeteren gewoon weer opnieuw. Na afloop drinken we samen een biertje en telkens is de conclusie dat je dit niet wil missen ondanks de voorspellingen toch nog een prachtige middag.” We hebben een prachtige nieuwe jollensteiger en met Coccootje als proefjol kunnen we meer nieuwe jollenzeilers enthousiast maken.

Loosdrecht zeilt met STRAVA

Nu er nauwelijks wedstrijden te varen zijn gooien we het maar eens over een andere boeg. We gaan zeilen met een app. Je moet niks, het mag wel!
Op Loosdrecht hebben we reeds een beginnetje gemaakt.

De app heet STRAVA en staat bekend als handigheidje voor sporters. Je kunt bijhouden wat je loopt, fietst of zeilt en je kunt zien wat anderen doen. De tijd en de afstand worden geregistreerd en dat kun je ‘delen’ met vrienden in deze app. Hoeft niet, mag wel.

Vooralsnog houden we het eenvoudig, we gaan eerst wennen: meters maken, vrienden maken, delen en leuk vinden.

Stap 1: download STRAVA in de appstore of playstore op je telefoon.

Stap 2: Registreer je in de app met je mailadres en een wachtwoord. De app is twee maanden gratis. Daarna kost het 5,- per maand. Wil je geen abonnement dan moet je de app voor het eind van de eerste twee maanden verwijderen. De app vraagt om je voornaam (dit kan ook je bootnaam zijn), je achternaam (hier kun je zelfs je zeilnummer invullen ipv je achternaam), geboortedatum (bouwjaar?). Eigenlijk wijst het zich vanzelf…

Stap 3: Start de app als je gaat zeilen, vaar een baan, parcours of route en stop de app als je klaar of ‘gefinisht’ bent. Je kunt jouw route opslaan en delen met anderen in de app (of niet natuurlijk).

De voorzitter zette al een tijd neer voor het eerste parcours, alle plassen rond en boeien bakboord ronden. Over een aantal weken zullen we extra uitdagingen toevoegen in de STRAVA app!
Jaap, Jules, Jacqueline en Tries

We hebben een helpdesk, d.w.z. je kunt ons altijd bellen om je wegwijs te maken in deze app-uitdaging.

We denken dat iedereen ondanks de moeilijke tijden toch veel kan varen. Met creativiteit, voorzichtigheid en initiatief kan er veel.

Groet van uw bestuur!

Jollenpost februari 2021

Beste jollenvrienden, Ondanks dat u in de wintermaanden geen jollenpost van ons hebt ontvangen hebben we niet stilgezeten. Voor het seizoen 2021 zijn de voorbereidingen getroffen en ook voor het seizoen 2022 hebben we de mouwen reeds opgestroopt. Door de onzekerheid over het verloop van de pandemie en de duur van de maatregelen was het lastig om u eerder op de hoogte brengen. Na de korte ijsperiode en het daaropvolgende lenteweer denken we weer aan mooie zeiltochtjes en trainingspotjes op de plas. Wat betreft het wedstrijdprogramma gooit Covid nog roet in het eten. Zo kan ons mooie Pinkster-Klassenevenement geen doorgang vinden. De gemeente Teylingen, waaronder KWV de Kaag valt, heeft alle bijeenkomsten en festiviteiten tot 1 juni verboden. De Coronamaatregelen laten het houden van onze jaarlijkse ALV voorlopig ook niet toe. Meestal wordt de ALV in januari of februari gehouden. Volgens de statuten moet de ALV voor 1 juli worden gehouden. We hebben dus nog even tijd, maar het is niet denkbeeldig dat we door de beperkende maatregelen voor die datum niet fysiek bij elkaar kunnen komen. We onderzoeken de mogelijkheid van een digitale ALV. U hoort daar t.z.t. meer over. Lees verder

Wietske van Soest genomineerd

Een half jaar lang heeft het digitale tijdschrift Zeilwereld gezocht naar dé amateur fotograaf van Nederland. Aan de hand van wisselende thema's per maand hebben vele fotografen zich bij hen gemeld. De mooiste foto's zijn ingestuurd, en iedere maand was het aan de jury om de allerbeste eruit te zoeken. Nu is het tijd om uit die 6 winnaars, de ultieme amateur fotograaf te kiezen. Onder de inzenders ook een foto (zie bijgaande foto)  van ons lid  en tevens hoofdredacteur van ons Jollenbulletin Wietske van Soest . U kunt stemmen welke foto u het beste vindt. Uw stem moet bij de jury binnen voor 31 januari 2021.