Jollenpost juli/augustus 2021

Beste jollenvrienden,

Ondanks dat Corona de gemoederen nog bezig houdt kunnen we, zoals het er nu uitziet,  gewoon wedstrijden varen; ook meerdaagse series. Op de wal en in de horeca blijft de 1,5 meter van kracht. Dat betekent dus een beperking voor de gebruikelijke festiviteiten die aan wedstrijden zijn verbonden, maar we redden ons er mee!

Van het bestuur

Het NK is officieel aangekondigd. De NOR is door het Verbond goedgekeurd. We hopen op een grote opkomst. Ga naar de website en schrijf je in!

Of we dit jaar de jaarprijs kunnen uitreiken is nog ongewis. Vorig jaar kon het niet omdat er maar erg weinig officiële wedstrijden waren gevaren. Voor dit jaar gaan we kijken of het wel mogelijk is. We zullen u op de hoogte houden.

Een kijkje in de keuken van de clubfinanciën: 127 leden hebben tot nu toe na 5 keer een verzoek, hun contributie NIET betaald. Een dringende oproep: controleer of je al hebt betaald en indien dat niet het geval dan dat per direct alsnog te doen!!

Helaas konden de sprintwedstrijden in Langweer niet doorgaan vanwege Corona. De eerstvolgende sprintwedstrijden zijn op Loosdrecht op 21 en 22 augustus. Na een informele proefperiode gaan we dus nu serieus van start. Als het goed bevalt gaan we het vaker doen en organiseren we ook een NK Sprint. Komt allen! Voor inschrijven kunt u terecht op de website: www.kwvl.nl. N.B.: zaterdagavond na de sprintwedstrijden is er een borrel en informeel diner op de KWV Loosdrecht waarbij ook enkele personele wisselingen bekend worden gemaakt.

Uit het Westen: 

De vervanger voor de Kaagweek, het Kaagweekend, was een groot succes. Met meer dan 25 jollen aan de start en prachtig zeilweer.

Alkmaar valt dit jaar samen met het sprinten op Loosdrecht; een heel ongelukkige samenloop. Dat had het bestuur bij het maken van de wedstrijdagenda beter moeten doen. Een mea culpa en excuses zijn daarover al uitgesproken richting Alkmaar. Het zal het nooit meer gebeuren. Aan de andere  kant kun je ook zeggen dat er iets valt te kiezen. We zijn gezegend met een vol programma en daardoor is er soms overlap. We hopen dat er toch nog jollen naar Alkmaar gaan. En vergeet ook Nieuwkoop niet 14 en 15/8; de NIWA.

Bert Osborne en Rudy Kuiters zijn hard bezig met de voorbereidingen voor het NK in september. We houden de virustoestanden nauwlettend in de gaten en we bekijken de mogelijkheden voor ook een sociaal programma.

Uit het Midden:

De toertocht die door Jacqueline, Lia en Willem werd georganiseerd was een groot succes. 16 deelnemers hebben zich door de sloten en door het prachtig water- en vogelrijk natuurgebied onder de rook van Amsterdam gewurmd. Er is gevaren over onverwachts opduikende kleine plassen en meertjes en langs-en-door schitterende dorpjes zoals Zuiderwoude en Broek in Waterland. Van deze toertocht maakten Theo en Marga Henzen een video. Klik hier om de video te bekijken!

De Jolly-Midweek is reeds van start, een uniek evenement waarbij gezelligheid, competitie en elkaar wat leren worden gecombineerd.

Uit het Noorden:

Wat spijtig dat de toertocht op 10 juli bij gebrek aan belangstelling moest worden afgelast. Dank aan Gerrit voor de organisatie. Op 7 t/m 9 augustus wordt de Sneeker Zeil Olympiade gevaren en op 28 en 29 augustus worden op Langweer de 163ste open wedstrijden gezeild.

Op de website de première van de podcast Jollenpraat: Tries en Sjouke in gesprek met Arjen Kort die samen met Hella Foekema  Nederlands Kampioen 2020 werd op de Langweerder Wielen. Ook bellen zij aan het einde van de podcast met Tonny Surendonk.
Met hun verontschuldiging voor de matige geluidskwaliteit en het advies een oortje of hoofdtelefoon op te doen veel luisterplezier met deze podcast!
Met vriendelijke jollengroet,

Het Bestuur van De Twaalfvoetsjollenclub

Jaap Wientjes, Jules ten Berg, Hero Nieveen en Rudy Kuiters.

Website
Facebook
Email