Jollenpost januari 2022

Beste jollenvrienden,

Inmiddels hangen de jollen in de hanenbalken en is het tijd voor de mooie editie van het jollenbulletin, een luie stoel en een knappend haardvuur.

Er zijn een paar dingen waar we je graag even op attent maken:

In het onlangs verschenen nummer van het maandblad Spiegel der Zeilvaart (nr. 9 november 2021) staat een artikel over de geschiedenis van zeilende meisjes en vrouwen. In het artikel wordt ruim aandacht besteed aan de 12-voetsjolzeilsters Heleen Peltenburg (jol Woelwatertje), Hiske Hin (jol Beatrijs III) en Catharina de Visser (jol Elf), die successen behaalden rond (resp.) 1918, 1926 en 1934. Het artikel is geschreven door redacteur Simon Schermerhorn, zelf 12-voetsjolzeiler in de periode 1990-2006. In december verschijnt deel 2!

De Spiegel der Zeilvaart bestel je hier.
Kijk ook even op: www.moente.nl/zeilendevrouwen voor meer informatie en achtergronden. (Het duurt even voordat deze mooie pagina opent maar je geduld wordt beloond!)

De Algemene Ledenvergadering van de Twaalfvoetsjollenclub vindt plaats op zondag 6 februari 2022 om 14.30 uur in het clubhuis van GWV de Vrijbuiter te Oud Loosdrecht. De foto hierboven is vorig jaar februari gemaakt vanaf het terras van het clubhuis. We verheugen ons op een gezellige vergadering met mooi uitzicht…
ijs en wederdienende…
Met vriendelijke jollengroet,

Het Bestuur van De Twaalfvoetsjollenclub

Jaap Wientjes, Jules ten Berg, Hero Nieveen en Rudy Kuiters.

Website
Facebook
Email