Huib Ozinga Nederlands Kampioen 2022

Onder bijzonder mooie omstandigheden (overwegend lichte wind, zonnige en warme temperaturen) is Huib Ozinga  (uit Medemblik en lid van de Koninlijke Watersportvereniging Loosdrecht ) in de 755 bij de organiserende vereniging  GWV De Vrijbuiter op de Loosdrechtse plassen gehuldigd als Nederlands Kampioen 2022 in de Twaalfvoetsjollenklasse!

Om uit te maken wie in aanmerking zou komen voor de kampioenswimpel en de bijbehorende beker verschenen er in totaal 35  jollen (in eerste instantie in  2×2 groepen) aan de startlijn.

Van de geplande 9 races zijn 8 races volbracht en in de laatste race kon Huib Ozinga met zijn eerste plek aantonen dat hij tijdens dit evenement de meest constante zeiler was en daarmee als de terechte winnaar met de prijzen naar huis mocht.
De kampioen van 2021 Karel de Boer (684) eindigde als 2e met in zijn kielzog Frans Smits (573) als 3e.

In de Zilvergroep werd Willem Prins (772) 1e, Jaqueline Francois (745) 2e en Henk Wittenberg (847) 3e.

Op de pagina  Wedstrijduitslagen 2022 vind u de volledige uitslag van het NK 2022

vlnr: Karel de Boer, Rudy Kuiters (bemanning), Huib Ozinga, Bob vd Pol (bemanning) en Frans Smits

Podium Zilvergroep: vlnr Jaqueline Francoys, Willem Prins en Henk wiitenberg.

Podium groep Zilver:Jaqueline Francoys, Willem Prins en Henk Wittenberg.

Foto’s: Mary Plantenga

Update gegevens voor deelnemers NK 2023 Langweer

Update gegevens en mededelingen van het NK 2023 dat van 8 t/m 10 september a.s. zal worden gehouden op de Langweerder Wielen bij Langweer. Inmiddels is de inschrijving gesloten. Voor deelnemers : Mededeling no1  wedstrijd comité Meetformulier Deelnemerslijst Wedstrijdbepalingen Aankondiging

Aankondiging Jollymidweek 2023

Op dinsdag 1 t/m donderdag 3 augustus staat voor de 10e maal de Jolly Midweek op het programma! De Jolly Midweek is een initiatief van Loosdrechtse jollenzeilers van de Vrijbuiter en de KWVL  in samenwerking met de Twaalfvoetsjollenclub en gaat dit jaar al weer voor de 9de keer verzeild worden. De wedstrijdcommissie van de Gooise watersportvereniging De Vrijbuiter, aangevuld met leden van de Twaalfvoetsjollenclub, gaan er ook dit jaar weer een geweldig gezellig evenement van maken. De Jolly Midweek heeft als doelstelling alle zeilers die een Twaalfvoetsjol bezitten samen te brengen. Ervaren wedstrijdzeilers doen mee, maar tevens is dit evenement gericht op de toerzeilers binnen de klasse-organisatie. Het is namelijk mogelijk om zelf uw niveau te bepalen en in de Zilver-,of Goudenvloot in te schrijven. De gezelligheid en het samenzijn, zijn de speerpunten in de opzet van het programma.