Huib Ozinga Nederlands Kampioen 2022

Onder bijzonder mooie omstandigheden (overwegend lichte wind, zonnige en warme temperaturen) is Huib Ozinga  (uit Medemblik en lid van de Koninlijke Watersportvereniging Loosdrecht ) in de 755 bij de organiserende vereniging  GWV De Vrijbuiter op de Loosdrechtse plassen gehuldigd als Nederlands Kampioen 2022 in de Twaalfvoetsjollenklasse!

Om uit te maken wie in aanmerking zou komen voor de kampioenswimpel en de bijbehorende beker verschenen er in totaal 35  jollen (in eerste instantie in  2×2 groepen) aan de startlijn.

Van de geplande 9 races zijn 8 races volbracht en in de laatste race kon Huib Ozinga met zijn eerste plek aantonen dat hij tijdens dit evenement de meest constante zeiler was en daarmee als de terechte winnaar met de prijzen naar huis mocht.
De kampioen van 2021 Karel de Boer (684) eindigde als 2e met in zijn kielzog Frans Smits (573) als 3e.

In de Zilvergroep werd Willem Prins (772) 1e, Jaqueline Francois (745) 2e en Henk Wittenberg (847) 3e.

Op de pagina  Wedstrijduitslagen 2022 vind u de volledige uitslag van het NK 2022

vlnr: Karel de Boer, Rudy Kuiters (bemanning), Huib Ozinga, Bob vd Pol (bemanning) en Frans Smits

Podium Zilvergroep: vlnr Jaqueline Francoys, Willem Prins en Henk wiitenberg.

Podium groep Zilver:Jaqueline Francoys, Willem Prins en Henk Wittenberg.

Foto’s: Mary Plantenga

Trainingen Loosdrecht

Beste Twaalfvoetsjollenzeilers, Na het succes van vorig jaar organiseert Jaap Wientjes samen met Annemieke Beemster weer een reeks van 8 wekelijkse (wedstrijd)zeiltrainingen op de dinsdagen op de Loosdrechtse Plassen. Hierbij de uitnodiging.

Bert Hamminga overleden

Ons bereikte het trieste bericht van het overlijden van Bert Hamminga (1951). Bert is jaren lid geweest van De Twaalfvoetsjollenclub. De laatste paar jaar niet. Hij heeft met zijn kenmerkende gedrevenheid zijn bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Twaalfvoetsjollenklasse. Het meest opvallende daarin is zijn grote inzet voor de internationale contacten, reikend van Europa tot in het verre Japan. Daarnaast heeft hij op wetenschappelijke wijze veel van de technische aspecten en de geschiedenis van het meer dan honderd jaar geleden ontworpen bootje onderzocht en daarover gepubliceerd. Zijn boek zal nog vaak worden gebruikt bij technische zaken en is