Bert Hamminga overleden

In memoriam Bert Hamminga (112)

Ons bereikte het trieste bericht van het overlijden van Bert Hamminga (1951).

Bert is jaren lid geweest van De Twaalfvoetsjollenclub. De laatste paar jaar niet. Hij heeft met zijn kenmerkende gedrevenheid zijn bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Twaalfvoetsjollenklasse.

Het meest opvallende daarin is zijn grote inzet voor de internationale contacten, reikend van Europa tot in het verre Japan.

Daarnaast heeft hij op wetenschappelijke wijze veel van de technische aspecten en de geschiedenis van het meer dan honderd jaar geleden ontworpen bootje onderzocht en daarover gepubliceerd. Zijn boek zal nog vaak worden gebruikt bij technische zaken en is recent nog door de TC gebruikt bij haar adviezen aan het bestuur.
Bert heeft ook een scansysteem ontwikkeld voor het vergelijken van jollen.

We zullen Bert herinneren als een markant figuur, onconventioneel, luidruchtig met humor en soms confronterend.
Zijn camper, korte (Friese) broek, sigaar, whisky en blokfluit waren niet te missen uiterlijke kenmerken.

Op de kant werd ook regelmatig over filosofie gesproken. Dat was zijn vak en voor een aantal jollenzeilers een gebied van interesse. Zo weet ik dat Nietzsche, Spinoza en ook Einstein aan bod kwamen.

Het is verdrietig dat hij er niet meer is.

Jaap Wientjes

voorzitter

Update gegevens voor deelnemers NK 2023 Langweer

Update gegevens en mededelingen van het NK 2023 dat van 8 t/m 10 september a.s. zal worden gehouden op de Langweerder Wielen bij Langweer. Inmiddels is de inschrijving gesloten. Voor deelnemers : Mededeling no1  wedstrijd comité Meetformulier Deelnemerslijst Wedstrijdbepalingen Aankondiging

Aankondiging Jollymidweek 2023

Op dinsdag 1 t/m donderdag 3 augustus staat voor de 10e maal de Jolly Midweek op het programma! De Jolly Midweek is een initiatief van Loosdrechtse jollenzeilers van de Vrijbuiter en de KWVL  in samenwerking met de Twaalfvoetsjollenclub en gaat dit jaar al weer voor de 9de keer verzeild worden. De wedstrijdcommissie van de Gooise watersportvereniging De Vrijbuiter, aangevuld met leden van de Twaalfvoetsjollenclub, gaan er ook dit jaar weer een geweldig gezellig evenement van maken. De Jolly Midweek heeft als doelstelling alle zeilers die een Twaalfvoetsjol bezitten samen te brengen. Ervaren wedstrijdzeilers doen mee, maar tevens is dit evenement gericht op de toerzeilers binnen de klasse-organisatie. Het is namelijk mogelijk om zelf uw niveau te bepalen en in de Zilver-,of Goudenvloot in te schrijven. De gezelligheid en het samenzijn, zijn de speerpunten in de opzet van het programma.