Annemiek Beemster in het nieuws

Ook in de Twaalfvoetsjollenklasse wordt er volop getraind. Is het niet op het water dan wel “droog” (via dromen, denken, digitale sessies en fysieke training). In regio Noord organiseerde de Koninklijke  Watersportverening Sneek (KWS) afgelopen voorjaar een aantal trainingen onder leiding van Arjen Kort, de nationale kampioen 2020 in de 12-voetsjol. Traditiegetrouw organiseert regio Noord in het voorjaar op het Zuidlaardermeer een trainingsdag onder leiding van de meervoudig kampioen Jeroen de Groot. Op de Kaag wordt op de woensdagen volop in de 12-voetsjol geoefend.

In het voorjaar was dit ook het geval in de regio Loosdrecht.
In de herfst/wintereditie van het Jollenbulletin verhaalde Rianne van den Boomen enthousiast over de trainingen die op de Loosdrechtseplassen werden gehouden: “De voorbespreking is opgebouwd met de verwachte wind, de doelstelling, de theorie en de oefeningen …( en verder ) …. de volgende dag  kunnen we laten zien wat we opgestoken hebben…Annemiek coacht ons door de sessies heen….”

Na de training…

 

 

 

Annemieke Beemster is de trainster waarover het bijgaande artikel in de Gooi en Eemlander gaat:  “De carrièreswitch”

Klik op Annemieke Beemster om het gehele artikel te lezen

 

 

Huib Ozinga Nederlands Kampioen 2022

Onder bijzonder mooie omstandigheden (overwegend lichte wind, zonnige en warme temperaturen) is Huib Ozinga  (uit Medemblik en lid van de Koninlijke Watersportvereniging Loosdrecht ) in de 755 bij de organiserende vereniging  GWV De Vrijbuiter op de Loosdrechtse plassen gehuldigd als Nederlands Kampioen 2022 in de Twaalfvoetsjollenklasse!

Aankondiging NK 2022 op de Loosdrechtse Plassen

Van 1 tot en met 4 september 2022 wordt door de GWV De Vrijbuiter onder auspiciën van het Watersportverbond en in samenwerking met de Twaalfvoetsjollenclub het Nederlands Kampioenschap 2022 georganiseerd op de Loosdrechtse Plassen.