Aankondiging Pinksterevenement

Pinksterevenement 2022  op 4, 5 en 6 juni 2022.

Voor de 59e keer organiseert de KWV ‘De Kaag’ in samenwerking met de Twaalfvoetsjollenclub van4 juni t/m 6 juni 2022 het traditionele Pinksterevenement.
De inschrijving staat open voor leden van de Twaalfvoetsjollenclub en genodigden. De tekst van de officiële Aankondiging en de Wedstrijdbepalingen van het Pinksterevenement zullen zodanig worden geformuleerd dat ruimte wordt gemaakt voor deelname van buitenlandse 12-voetsjollen.

Wedstrijdprogramma

Het evenement zal bestaan uit seriewedstrijden, een lange afstandswedstrijd – afhankelijk van weersomstandigheden – en sprintwedstrijden. Tevens kan er dit evenement Single Handed worden ingeschreven en gestreden om de Single Handed beker.
Voorwaarden zijn dat men hiervoor speciaal Single Handed inschrijft en alle wedstrijden alleen zeilt. Zowel de seriewedstrijden als de lange afstandswedstrijd en de sprintwedstrijden telen mee voor het eindklassement.
De sprintwedstrijden zullen tevens meetellen voor het landelijk sprintklassement.
U dient zich vóór aanvang van de eerste wedstrijd te melden bij de informatiepost in de starttoren op vrijdag 3 juni tussen 17:00 -19:00 uur of op zaterdag 4 juni vanaf 09:15 uur. De eerste start is op zaterdag 4 juni om circa 11:00 uur. Zondag en maandag is de eerste start gepland om 10:00 uur.
De overige starttijden zullen ter plaatse worden bekendgemaakt.
Na 15:00 uur zal er op maandag niet meer worden gestart. De prijsuitreiking zal spoedig na de laatste wedstrijd zijn.

Wedstrijdbepalingen en banenkaarten

Deelnemers worden verzocht alle documenten en banenkaarten zelf uit te printen en mee te nemen. Deze zullen uiterlijk 1 juni a.s. worden gepubliceerd op de website van De Kaag (www.kwvdekaag.nl) en de Twaalfvoetsjollenclub (www.twaalfvoetsjollenclub.nl).

Jollendopen
Eigenaren van nieuwe jollen die hun jol graag tijdens het Pinksterevenement willen dopen, kunnen die aanmelden vóór 13 mei 2022 bij de penningmeester.

Inschrijven
De inschrijving geschiedt via Manage 2 Sail (M2S) en is reeds geopend.
De sluiting van de inschrijving is op zondag 29 mei 2022 om 24.00 uur.
Het inschrijfgeld bedraagt € 65,00.
Betaling is mogelijk met iDeal of Mastercard, voor Belgisch deelnemers ook met Bancontact.
Voor deelname aan het Jollendiner en de dagschotel graag ook via Manage 2 Sail inschrijven.
Betalen van het diner en de dagschotel na afloop bij pachter.

Hier kunt u meer lezen over het gebruik van Manage 2 Sail.

De Notice of Race kunt u hier inzien.

Sociaal Programma en wedstrijden (onder voorbehoud):

Datum Tijd
Vrijdag   3 juni 17:00 – 19:00 Informatiepost open
Zaterdag 4 juni 09:15 uur Informatiepost open, registratie
10:00 uur Opening & Palaver
11:00 uur Aanvang kortebaan/sprintwedstrijden
17:30 uur Happy Hour
18.30 uur Dagschotel à 15 euro pp (betalen na afloop bij pachter)
Zondag  5 juni 10:00 uur Aanvang seriewedstrijden
Ca 17.00 uur Doop nieuwe jol/jollen
19:00 uur Jollendiner in de Kaagsociëteit á 25 euro pp (betalen na afloop diner bij pachter)
Maandag 6 juni 10:00 uur Aanvang lange afstand/seriewedstrijden
Circa 16:00 uur Prijsuitreiking

Mocht u niet meezeilen en toch willen deelnemen aan het diner, dan kunt u dit vóór 29 mei a.s. doorgeven aan: Bert Osborne bij voorkeur per e-mail aan ejo@xs4all.nl of telefonisch: 06 25066310

 

Update: zeilevenementen 2024

Onder voorbehoud van wijzigingen publiceren wij de "Evenementenkalender 2024" alvast op de website. Een aantal data moet nog worden toegevoegd. Het geeft in ieder geval de mogelijkheid voor een ieder een eerste planning voor het zeilseizoen te gaan maken. Op de jaarvergadering presenteert wedstrijdcommissaris Harm Yntema de definitieve kalender.

Aankondiging Voorjaarsbijeenkomst Regio Noord

Op zaterdag 16 maart a.s. zal in het zeilcentrum Grou/Paviljoen Prikmar de voorjaarsbijeenkomst van de Regio Noord gehouden worden. Bijgaand de agenda voor deze bijeenkomst. Bovendien hierbij het verslag van de Najaarsbijeenkomst van 11-11-2023. Gespreksleiding door Louis van Ameijden Zandstra en verslaggeving door Erik de Vries. De inloop is vanaf 14.30 uur en begin van de bijeenkomst is om 15.00 uur. Leden van harte welkom!