Verslag Pinksterevenement 2019

De Kaag, 8 t/m 10 juni

Het was weer een heel geslaagd Pinksterevenement; 50 jollen aan de start, met deelnemers uit Duitsland, Frankrijk, Japan, Nederland, Turkije, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

Zaterdag werd er niet gezeild, omdat er teveel wind stond. Met de buitenlanders werd een bezoek gebracht aan de kaasboerderij De Eenzaamheid. Boer Jan van Schie gaf in perfect Engels uitleg bij het ambacht van kaasmaken, waarna uitgebreid werd geproefd en ingekocht. De oversteek met het pontje was met al die wind wel een avontuur. Een enkeling bracht daarna een bezoek aan Amsterdam.
Zaterdagavond werd door behoorlijk aantal mensen genoten van de uitstekende daghap in de
Kaagsociëteit.

Zondag was het perfect jollenweer (voor sommigen had er wel wat meer wind mogen staan). ’s-Morgens werd de lange afstandswedstrijd gevaren, met 50 jollen een indrukwekkend veld. ’s-Middags drie kwalificatie wedstrijden voor de Gold- en Silverfleet. ’s-Avonds het traditionele als altijd zeer geanimeerde jollendiner in de Kaag sociëteit.Maandag stond er weer een stevige wind en werd er twee keer gestart.

De grote verrassing was de jonge Turkse zeiler Anil Çetin in de bij Van der Meer gehuurde Turkse jol 874. Hij was niet alleen de allround winnaar van het evenement, maar won ook de Greet Tims aquarel (winnaar lange afstandswedstrijd), de Singlehanded Trophy en de Zilveren Van der Steurjol.

Tot zijn verdriet moest hij de aan deze prijzen verbonden wisseltrofeeën achterlaten in Nederland.

De Juiste Koersprijs voor de beste start in de daarvoor aangewezen wedstrijd ging naar Bert Hamminga in de 112. De A Star is Born, de prijs voor aanstormend talent, werd gewonnen door Carlien Daniels en Marc Duelleert in de 534.

Met dank aan iedereen die dit prachtige evenement mogelijk heeft gemaakt.

Jurri Rooyackers 673, regiocommisaris West

Deze uitslagen staan geplaatst op de pagina met Wedstrijduitslagen 2019
De fotocollage is afkomstig van Facebook en die foto’s zijn gemaakt door Alix Noel !

 

Jolly Midweek

AHOI JOLLENZEILERS! Op 30, 31 juli en 1 augustus vindt de (alweer zevende! ) JOLLY MIDWEEK plaats in Loosdrecht bij GWV de Vrijbuiter. Eén van de aller gezelligste evenementen van het jaar! Een serie wedstrijden zowel voor de ervaren- als beginnende wedstrijdzeiler. Er is alle tijd en gelegenheid om tips en ervaringen uit te wisselen. • Een groepsindeling in Zilver en Goudenvloot. U mag zelf aangeven in welke groep u wenst te starten, maar bij een ongelijke       verdeling kan het comité een andere indelingmaken. Het aantal punten per start van de jaarprijs 2018 zal daarbij leidend zijn. • Veel ludieke prijzen. • Het is natuurlijk ook een mooie gelegenheid om alvast het vaarwater van het Nederlands kampioenschap te verkennen! Het programma:

Holland Weekend voor Duuk Dudok van Heel

Afgelopen weekend (22 en 23 juni) voeren ruim dertig jollen mee met het Holland weekend georganiseerd door de KWV ‘Loosdrecht'. Zaterdag was er een matig windje en werden de eerste twee wedstrijden gewonnen door Fred Knitel. De derde wedstrijd draaide de wind regelmatig. Door deze draaiingen veranderde de volgorde in de race soms spectaculair! Het jollendiner op de zaterdagavond was zoals altijd zeer gezellig. Zondag was er naast een krachtige zon te weinig wind. De jollen waren naar het startschip gevaren, maar zagen eerst de uitstelvlag hangen en later werd besloten de startprocedure af te breken. Omdat er zeer weinig wind verwacht werd, en als er toch even wat wind kwam de wind soms 180 graden draaide, besloot de wedstrijdleiding dat er niet meer zou worden gestart. Daarom werd het resultaat, zonder aftrekwedstrijd van de eerste dag, definitief.