NK 2019

Op 29 augustus 2019 begint op de Loosdrechtse Plassen de strijd om het Nederlands Kampioenschap in de Twaalfvoetsjollenklasse !
Dit jaar ligt de organisatie van dit evenement in handen van de Koninklijke Watersport-Vereeniging ‘Loosdrecht’ onder auspiciën van het Watersportverbond.
De Twaalfvoetsjollenclub begroet,van 29 augustus tot en met 1 september 2019, een deelnemersveld met 53 ingeschreven 12-voetsjollen.

Voordat we van start gaan met het Nationaal Kampioenschap 2019 worden de deelnemers van harte uitgenodigd om mee te trainen met de “Apen leren klimmen” onder leiding van Tonny Surendonk op de woensdagmiddag 28 augustus.
Ook is iedereen van harte welkom om aansluitend de woensdagavondwedstrijd van de Vrijbuiter mee te varen.

De aankondiging/Notice of Race staat gereed op deze website en op de website van de KWVL.
De officiële wedstrijdbepalingen zijn inmiddels beschikbaar.
Nieuw: De mededeling van de Technische Commissie  m.b.t de uitrustingscontrole en inventariserende meting is inmiddels gepubliceerd!
Elke deelnemer wordt geacht hiervan kennis te nemen.

Een aantal punten zetten wij voor u op een rij:

 • Deelnamegerechtigde boten kunnen inschrijven vóór 24 augustus 2019 via de website van de Twaalfvoetsjollenclub. Het vereiste inschrijfgeld à € 65,00 dient onder vermelding van naam en zeilnummer te worden overgemaakt op: IBAN NL14INGB0003067490 ten name van de Twaalfvoetsjollenclub. Inschrijving (zie voor het inschrijfformulier onderaan deze pagina) is pas definitief na ontvangst van volledige betaling
 • Controle op uitrusting en evenement meting:
  Op donderdag 29 augustus tussen 14.00 uur en 21.00 uur kunnen zeilers hun boot ter keuring aanbieden bij de KWVL en tussen 17.00 uur en 18.00 uur bij De Vrijbuiter. Uitsluitend na schriftelijke toestemming van de klassencontroleurs is meting op vrijdagmorgen mogelijk. Hiervoor kunt u per mail contact opnemen met de heer Fred Knitel . Iedere boot moet een geldig meetcertificaat tonen. In aanvulling hierop zullen controles op uitrusting en metingen worden uitgevoerd. Alle boten dienen  in het water  te worden aangeboden voor controle/meting.
  Informatie over de controle staat in het document Mededeling van de Technische Commissie m.b.t. de uitrustingscontrole en inventariserende meting.
  De klassenvoorschriften staan hier ook op de website.
 • Registratie: Donderdag 29 augustus vanaf 14.00 uur tot 21.00 uur en vrijdag 30 augustus vanaf 08.00 uur tot 09.30 uur. (inschrijven uitsluitend mogelijk na geldige meting en met meetformulier dat door de meters is ondertekend). De verantwoordelijke persoon en bemanning moeten een geldige wedstrijdlicentie kunnen overleggen.
 • Op vrijdag, zaterdag en zondag zal het waarschuwingssein voor de eerste wedstrijd om 10.25 uur worden gegeven. Er staan in totaal 12 wedstrijden geprogrammeerd. Afhankelijk van de omstandigheden zullen er vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 3 wedstrijden worden gevaren.
 • Iedere wedstrijddag is er 1½ uur voor de 1e starttijd een palaver voor de zeilers. Deze wordt gehouden op het terras van de Sociëteit.
 • Voor Kampeer/ Camper mogelijkheden en ligplaatsen kunt u contact opnemen met de havenmeester van de KWVL: 035-5823363 .
 • Via Willemien Rooswinkel kunt u zich per mail opgeven als u graag bij een van de Loosdrechtse jollenzeilers zou willen overnachten.
 • Op vrijdagavond na de wedstrijden kunt u in de sociëteit genieten van het Dagmenu à € 12,50. Dieetwensen graag per mail naar Jacqueline Francoys.
 • Na de wedstrijden op zaterdag vindt het Jollendiner plaats op de sociëteit. Kosten à €  30,–  p.p.
  Speciale dieetwensen graag tijdig per mail naar Jacqueline Francoys.
 • Ook  indien u niet aan het NK deelneemt bent u van harte welkom om aan te schuiven bij het Dagmenu op vrijdagavond en/of het Jollendiner op zaterdagavond. Hiertoe kunt u zich per mail aanmelden bij Jacqueline Francoys.

De inschrijving is inmiddels gesloten.De lijst met deelnemers is nu definitief.

Foto op carroussel: Watersporttv

 

 

NK 2019

Op 29 augustus 2019 is het zover. Dan begint op de Loosdrechtse Plassen de strijd om het Nederlands Kampioenschap in de Twaalfvoetsjollenklasse ! Dit jaar ligt de organisatie van dit jaarlijkse evenement in handen van de Koninklijke Watersport-Vereeniging ‘Loosdrecht’ onder auspiciën van het Watersportverbond. De Twaalfvoetsjollenclub verwacht van 29 augustus tot en met 1 september 2019, zoals ieder jaar, een mooi deelnemersveld te mogen begroeten. Te meer daar het NK voor de 85e keer gehouden zal worden.

Toertocht Regio Noord

Op zaterdag 24 augustus a.s. is het zover: De Toertocht van de regio Noord door Zuid West Friesland. Graag wil ik jullie van een stukje mooi zeilwater voor kleine bootjes laten genieten. Wij hebben een deel van dit tochtje een paar jaar terug gemaakt, maar het is weer net even anders. De tocht start om 11.00 uur in Oudega aan de Oudegaaster Brekken. Te water laten vanaf 10.00 uur.

Ons nieuwsarchief