Informatie NK 2018

Op het Alkmaardermeer zijn op  24, 25 en 26 augustus 2018 de Nederlandse Kampioenschappen van de 12-voetsjollenklasse.
Wedstrijdlocatie: ARZV, Klaas Hoornlaan 1, te 1921 BM Akersloot.

De Aankondiging en ingeschreven deelnemers.

De Notice of Race staat gereed op de website om te downloaden. Dit bestand vindt u HIER.
De inschrijving is gesloten.
HIER kunt u de lijst met deelnemers zien

Registratie en wedstrijden
Op donderdag 23 augustus kan tussen 19.00 en 21.00 uur worden geregistreerd en vrijdag tussen 08.00 en 09.30 uur. De eerste wedstrijd op vrijdag 24 augustus start om 11.00 uur. Er staan vrijdag 6 kwalificatiewedstrijden gepland. De wedstrijdbepalingen zijn vanaf donderdag 23 augustus, 19.00 uur beschikbaar in De Roef.

Jollendiner
Het traditionele jollendiner dat op zaterdagavond is gepland in Dok 10 (voorheen Laamens). Het menu bestaat uit twee gangen met een aangeklede koffie of thee na. Er kan een keuze gemaakt worden uit vlees of vis.
Speciale dieetwensen graag  opgeven per email aan anjo@klinkenberg.nl .
De kosten per couvert bedragen €30,– en de drankjes zijn voor eigen rekening.

Kamperen, moederschepen, kampeerwagens etc.
Tijdens de Alkmaar Open en aansluitend het Nederlands Kampioenschap wordt geen sta- of liggeld en havengeld gerekend. Als aan de beide evenementen wordt deelgenomen zijn ook de tussenliggende dagen gratis. Vriendelijk wordt u verzocht de aanwijzingen van de havenmeesters op te volgen.
Telefoonnummer havenmeester: 0251-313920.

Vaarroutes naar Alkmaardermeer
In de vaarroute via de Zaan naar het Alkmaardermeer wordt bij Westknollendam de Beatrixbrug vervangen. Dit duurt van juni 2018 tot en met april 2019. Let op of, indien noodzakelijk, de brug voor u kan draaien of niet.
Voor korte periode is de Beatrixbrug op 24, 25 en 26 augustus geheel gestremd. Er is dan ook geen onderdoorvaart.
Mogelijkheid is via de Knollendammervaart en Spijkerboor te varen. Tevens een route via Nauerna en Nauernasche Vaart waar de maximale hoogte van de bruggen 2.70 m is. De bruggen in Krommenie draaien tot nader order niet. De Nauernasche vaart wordt niet bediend na half 5! Voor informatie is Frouk Segaar bereikbaar onder nr. 06-51643994.

Sociaal Programma en wedstrijden

Datum Tijd
Donderdag 23 augustus 19.00-21.00 uur Informatiepost open voor registratie
Vrijdag 24 augustus 08.00-09.30 uur Informatiepost open voor registratie
11.00 uur Eerste start kwalificatiewedstrijden
Ca.18.00 uur Happy hour
Vrijdagavond Het is mogelijk in de Roef te eten, advies om wel even vooraf  te reserveren, bij mooi weer kan het druk zijn.
Zaterdag 10.00 uur Eerste start
Zaterdagavond Vanaf  ca 18.00 of iets later, afhankelijk van wanneer de wedstrijden zijn afgelopen: JOLLENDINER IN DOK 10. Ieder zelf diner en drankjes afrekenen. Er zal een lijst met namen en zeilnummers bij Dok 10 aanwezig zijn.
Zondag  25 augustus 10:00 uur Eerste start
16.00-17.00 uur Prijsuitreiking

 

Verslag Pinksterevenement 2019

Van Jurri Rooyackers hier een verslag van het Pinksterevenement 2019: Het was weer een heel geslaagd Pinksterevenement; 50 jollen aan de start, met deelnemers uit Duitsland, Frankrijk, Japan, Nederland, Turkije, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Zaterdag werd er niet gezeild, omdat er teveel wind stond. Met de buitenlanders werd een bezoek gebracht aan de kaasboerderij De Eenzaamheid. Boer Jan van Schie gaf in perfect Engels uitleg bij het ambacht van Kaasmaken, waarna uitgebreid werd geproefd en ingekocht. De oversteek met het pondje was met al die wind wel een avontuur. Een enkeling bracht daarna een bezoek aan Amsterdam.

Strijd in Grou

Verslag van de Pinkster tweedaagse op Grou Dit jaar stonden er tien jollen ingeschreven voor de pinksterwedstrijden op Grou. De organiserende vereniging Frisia had op de donderdag voor deze wedstrijden al besloten om op zaterdag niet te gaan zeilen omdat er erg veel wind werd voorspeld. Het wedstrijdschema werd aangepast. Op zondag stonden drie wedstrijden gepland en nog twee op maandag. Dit bleek een prima besluit en op zondag konden er onder prima zeilomstandigheden drie wedstrijden worden gevaren. Bert Bos ging er in de eerste wedstrijd als een speer vandoor en lag de hele race aan kop. Hij werd op de voet gevolgd door Floris van der Meer en daarachter vader Erik. Met nog een kort kruisrakje naar de finish leek Bert de overwinning te gaan pakken, maar helaas ging hij tientallen meters voor de finish door een harde windvlaag ondersteboven. Er was snel hulp en gelukkig geen schade zodat Bert de volgende wedstrijd weer mee kon varen. Erik van der Meer haalde in het laatste stukje zoon Floris nog in en omdat Bert was gaan zwemmen kwam hij als eerste binnen. In de tweede wedstrijd ontstond er een hevige strijd om de eerste plaats tussen zoon Floris en vader Erik. Nadat Floris lange tijd op kop had gelegen wist Erik op het rak voor de wind zijn zoon in te halen. Tjibbe van der Laan zeilde deze wedstrijd heel sterk en op de finish had hij Floris bijna te pakken.