Nieuws uit de ALV 2018

Tijdens de druk bezochte  Algemene Ledenvergadering van zondag 28 januari j.l. in Akersloot  is bekend gemaakt dat Frans Smits winnaar is geworden van de Landelijke Competitie van 2017. De 2e en 3e prijs is respectievelijk voor Fred Knittel en Pieter Bleeker. Niet onvermeld mag blijven dat Sipke Schuurmans in zijn eerste wedstrijdseizoen in  de 830 de 6e plaats  in het jaarklassement inneemt! De Ladderprijs is dit jaar voor Huib Ozinga. De pechprijs viel Martin Trompet ten deel vanwege een aanzienlijke schade aan zijn 872.

Patricia Scherpel (secretaris), CoenVerhaagh (bestuurslid) en Jaap Rouwé (wedstrijdsecretaris)  traden af en zij werden door voorzitter Bert Bos op passende wijze bedankt voor hun inspanningen voor de club!
Hun plaatsen worden nu ingenomen door Jules ten Berg (secretaris), Jurri Rooyackers (bestuurslid) en Durk Zandstra (wedstrijdsecretaris).
De wedstrijd en toertochtkalender 2018 is vastgesteld. Het Nationaal Kampioenschap zal dit jaar plaatsvinden op het Alkmaarder Meer van 24 t/m 26 augustus.

Vanwege zijn artistieke inzending is Frans Portiek  uitgeroepen tot winnaar van de  “O’ Denneboomprijs”.  Hij ontvangt de gedichtenbundel van K.Schippers, Bij Loosdrecht. Hieruit las Patricia Scherpel het volgende gedicht voor: ” Als dit Ierland was, zou ik beter kijken”

  • Van de ALV zijn foto’s gemaakt door Mary Plantenga. HIER de link naar het album.
  • De wedstrijdkalender 2018 kunt u voor eigen gebruik HIER downloaden.
  • De volledige uitslag van de Landelijke Competitie kunt u HIER downloaden
  • De volledige uitslag van de Ladderprijs kunt u HIER downloaden

Durk Zandstra wint Openingswedstrijden

Op het Sneekermeer werden 20 en 21 augustus de jaarlijkse openingswedstrijden gehouden. De zeilers troffen het: Ondanks enkele keren uitstel vanwege schiftende wind was er over zon en wind geen klagen. Een sterk zeilende Erik van der Meer moest de zondagmiddagwedstrijd laten lopen vanwege een blessure. De strijd werd voornamelijk gevoerd door Jeanette Blokland, Tjibbe van der Laan., Erik van der Meer, Hero Nieveen en Durk Zandstra. Durk wist uiteindelijk de 1e plaats in ontvangst te nemen voor Hero en Erik. Het was een prachtig weekend.

Nieuws en activiteiten

Voiles d'Antibes: Voor iedereen die eens wat anders wil met zijn jol, is er de mogelijkheid deel te nemen aan de Voiles d’Antibes op 31 mei tot 2 juni a.s. Te midden van prachtige jachten (Yachts d’Epoque, Yachts Classiques en “Spirit of Tradition”) met je jol wedstrijdzeilen.Deelname staat open voor alle jollen (met de voorkeur voor hout, zonodig zijn er 2 klassementen.. De jollen zullen liggen in de buurt van de grote schepen. Er is ook ruimte voor campers etc. Meer informatie over de Voiles, festiviteiten en de schepen die daar meedoen, is HIER te vinden. HIER kunt u inschrijven.          HIER kunt u het wedstrijdreglement bekijken.