Aankondiging NK 2017

Van 1 tot en met 3 september 2017 wordt door de KWV Frisia onder auspiciën van het Watersportverbond en in samenwerking met de Twaalfvoetsjollenclub het Nederlands Kampioenschap 2017 georganiseerd op het Sneekermeer en de Goingarijpster Poelen.
De officiële aankondiging kunt u hier downloaden. In het bijzonder aandacht voor de onder 6.2 genoemde tijdstippen van contrôle zoals die in de aankondiging zijn vermeld.
  • De  controlepunten kunt u hier downloaden.
  • De klassenvoorschriften 2016 kunt u hier downloaden.
  • Deelnamegerechtigde boten kunnen inschrijven vóór 23 augustus 2017, 23.00 uur via onderstaande  link naar het inschrijfformulier. Het vereiste inschrijfgeld à € 55,– kan onder vermelding van klasse en zeilnummer worden overgemaakt op: IBAN NL14 INGB 0003 0674 90 ten name van De Twaalfvoetsjollenclub te Zoelen, onder vermelding van NK 2017 plus het zeilnummer.
  • Registratie in de Roerkoning: Donderdag 31 augustus van 16.00 tot 21.00 uur en Vrijdag 1 september van 8.00 tot 10.00 uur.
  • De tijd voor het waarschuwingssein voor de eerste wedstrijd op vrijdag is 10.55 uur. Op zaterdag en zondag is de tijd voor het waarschuwingssein 9.55 uur.
  • De wedstrijdbepalingen zijn beschikbaar vanaf maandag 28 augustus op de website van de Twaalfvoetsjollenclub.
  • Op zaterdagavond is er een jollendiner voor deelnemers in Lokaal 55 te Sneek: € 25,– p.p. exclusief consumpties.
  • Overige praktische  informatie  kunt u HIER downloaden. ( dit is een gedeelte uit het programmaboekje dat o.a.  bij de inschrijving zal worden uitgereikt)

 

 Het inschrijfformulier kunt u HIER invullen.
 U kunt HIER zien wie zich reeds hebben ingeschreven.

Aankondiging 5e Jolly Midweek.

Informatie over de Jollymidweek op de Loosdrechtse plassen van 1 augustus t/m 3 augustus: Dit evenement is bedoeld voor alle jollenliefhebbers uit alle regio’s. 1.Regels De wedstrijdserie is onderworpen aan de Regels voor Wedstrijdzeilen 2017-2020, de bepalingen van het Watersportverbond en de wedstrijdbepalingen. Elke deelnemende boot moet verzekerd zijn voor wettelijke aansprakelijkheid met een minimum bedrag van €1.500.000 per voorval, of het equivalent daarvan. GWV De Vrijbuiter noch de bij de organisatie betrokken personen kunnen aansprakelijk worden gesteld voor schade of letsel van welke aard dan ook.

Wim Bleeker wint Ruhrpokal

De eerste wedstrijdserie van de twaalfvoetsjollenzeilers in het seizoen 2017 is verzeild. Daarvoor gingen o.a. een aantal Nederlandse zeilers naar de Baldeneysee nabij Essen (Duitsland) om deel te nemen aan de 1e wedstrijden van de Friendshipseries 2017. Winnaar is Wim Bleeker geworden. Hans Reyers werd overtuigend tweede. Voor Pieter Bleeker (3), Marcel Bleeker (4) en Leen van Willegen (5). De volledige uitslag vindt u HIER. De speciale prijzen gingen naar de oudste deelnemer Hans Reyers (75), de jongste Marcel Bleeker (21) en de prijs voor de oudste jol ging naar